Ételek, melyek hatnak a merevedésre

Ételek, melyek hatnak a merevedésre

A merevedési problémák kezelésére a különféle pirulák és a műtéti beavatkozás mellett szelídebb alternatívák is léteznek. Sokan nem tudják, de az étkezés is hatással lehet a pénisz működésére.

A következőkben azokat az alapanyagokat vesszük sorra, amelyek fogyasztása pozitív hatással lehet a merevedési problémákra – írja a Házipatika.com.

A közkedvelt, lédús nyári gyümölcs a tudósok szerint hasonló hatással van a vérerek tágulására és ernyedésére, mint a potencianövelő pirulák. Mindez a dinnyében található, citrullin nevű aminosavnak köszönhető.

Az osztrigának rendkívül magas a cinktartalma, ami nagyon fontos a férfiak egészségéhez. Hiányában megnő az impotencia, illetve a merevedési zavarok kialakulásának kockázata, így érdemes lehet kipróbálni. Ráadásul fogyasztása a tesztoszteronszintet is növeli.

A reggeli kávé a szexuális életre is jó hatással lehet. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a férfiak, akik naponta 2-3 csésze kávét fogyasztanak, kevésbé hajlamosak merevedési problémákra. Jótékony hatása a benne található koffeinnek köszönhető, amely elősegíti a vér áramlását.

Hírdetés

A csokoládé szerotonint és fenil-etilamint tartalmaz, amely vegyületek emelik az agyi ingerületátvivők szintjét, ezzel hozzájárulva a jó hangulathoz. Ráadásul az étcsokoládé meglehetősen gazdag flavonoidokban, amelyek – amellett, hogy csökkentik a vérnyomást – segítik a vér áramlását is.

A dió nemcsak fehérjében, hanem argininben is gazdag, amely elősegíti a pénisz barlangos testében a véredények keringését és tágulását.

A fokhagyma megakadályozza a plakk-képződést az artériák falán, így segít egészségesen tartani a véráramlást.

Szintén jó hatással van a véráramlásra a cayenne bors, a jalapeno, a habanero vagy más erőspaprika-fajta. Ellazítják az artériákat, és segítenek, hogy megfelelő mennyiségű vér jusson a szívbe és más szervekbe – például a péniszbe is. Ráadásul pedig csökkentik a vérnyomást, a koleszterint, és megakadályozzák a vérrögök képződését. 

Az olajbogyó egyrészt természetes módon emeli a tesztoszteronszintet, másrészt pedig mivel egyszeresen telítetlen zsírsavakban és polifenolokban gazdag, fogyasztása védelmet nyújt az érszűkülettel és más szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »