Ételek, amelyeket mindig tartsunk hűtőben

Ételek, amelyeket mindig tartsunk hűtőben

Sok ételnél merül fel a kérdés, hogy be kell-e tenni a hűtőbe vagy sem. Míg egyeseknél viszonylag könnyű eldönteni, másoknál kevésbé: vannak olyanok is, amelyekről valószínűleg egyáltalán nem gondolnánk, hogy hűteni kell őket – pedig érdemes.

Tény, hogy sokkal nehezebb megkeverni vagy kenni, ha hűtőben tartjuk, de csak így lehetünk biztosak benne, hogy megőrzik a minőségüket. Akiknél a mandula- vagy mogyoróvaj nem fogy el néhány nap alatt, mindenképp a hűtőszekrényben tárolják őket! Különösen, ha házi készítésű verzióról van szó – írja a Házipatika.com.

Bár a boltokban, piacon nem mindig tartják hűtőben a tojásokat, mi tegyük be őket, amint hazaértünk a vásárlásból. Ez alól csak akkor van kivétel, ha saját kezűleg, saját baromfiudvarunkból gyűjtöttük be.

Hírdetés

A vajat és margarint mindig hűtőben tároljuk – nemcsak azért, hogy ne olvadjon meg, hanem azért is, hogy friss és ízletes maradjon.

Az olívaolaj, a kókuszolaj vagy a ghee (tisztított vaj) nem igényel hűtést, de vannak érzékenyebb fajták, mint a lenmagolaj, a dióolaj, a mandulaolaj vagy a szezámolaj, amelyek szobahőmérsékleten tárolva néhány hónap alatt megromlanak. Ezzel szemben hűtőszekrénybe téve éveken át megőrzik a minőségüket.

Ha érett avokádót veszünk, és nem akarjuk még aznap felhasználni, mindenképpen tegyük hűtőbe, mert képes egyik napról a másikra ehetetlenné válni. A legjobb, ha olyat veszünk, amelynek a színe élénk, puha, de nem túlságosan, a felszíne egyenletes és a héja hibátlan.

A narancs, a citrom és a lime négyszer olyan hosszú ideig marad friss hűtőben tárolva, mint az asztalon vagy a konyhapulton. Általánosságban szinte minden gyümölcsről elmondható, hogy hűtés hatására tovább őrzi meg a minőségét.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »