Esztergomban is pozitív diszkrimináció a jutalmuk a magyarok életét megkeserítő cigányoknak

Mint ismert, korábban Esztergom-Kertvárosban illegális lakásfoglaló cigány családok lopták az áramot, amivel porig égettek egy régi major épületet. Az önkormányzat a tűz után pár órán belül elhelyezte őket a közeli Szalézi Lakótelepen.

Több alkalommal tájékozódtunk a helyszínen, láthattuk, hogy a tisztességes családok sínylették meg a cigányok beköltöztetését, írja közleményében a Mi Hazánk. Azt is közolték: nagyon sokan az elmúlt egy évben el is költöztek az önkormányzati tulajdonú lakásokból. A beköltöztetett családok megkeserítik a Szalézi Lakótelep életét, hangoskodnak, szemetelnek, és semmi jelét nem adják annak, hogy szeretnének beilleszkedni.

Ahogy korábban, itt sem fizetik a közüzemi számlákat, ám ennek ellenére információink szerint az önkormányzat továbbra is segíti őket, például kifizették az elmaradásokat. Sőt, a téli hónapokra előre fizetett nekik, ráadásul 20-69 ezer forint közötti összegben családonként úgynevezett beilleszkedési támogatást is adnak.

Hírdetés

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja a faji alapú diszkriminációt, amely az esztergomi magyar családokat éri, ugyanis teljesen világos, hogy a támogatást csak azért kapják, mert cigányokról van szó. Tehét az önkormányzat a kötelességek alóli kibújást jutalmazza. Magyarázatot várunk az esztergomi önkormányzattól, és felszólítjuk őket, hogy azonnal szüntessék be ezt a gyakorlatot! – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »