Esztendő végén, tanév harmadánál

Esztendő végén, tanév harmadánál

Az idei tanév első három hónapja eredményesebb volt a tavalyinál, hisz akkor a legtöbb diák távoktatásban tanult szinte november végéig, a modulokra osztott tanítási időszakok bevezetése, az egységes félévi dolgozatok eltörlése pedig több döntési lehetőséget biztosított a pedagógusok számára, hogy mikor iratnak összegző felmérőt – véli Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.

A szeptember 5-én kezdődött tanév öt tanítási időszakából a második ért véget a karácsonyi vakáció előtt, az új felosztás nem okozott nehézséget – állítja Kiss Imre. Őszi vakáció eddig is volt, az idei októberi szünidő abban különbözött az előzőektől, hogy minden korosztályt érintett – mondotta.

Hírdetés

A főtanfelügyelő nem látja hiányát a félévi dolgozatoknak, szerinte jó döntés volt a tanárokra bízni az ellenőrzés megszervezését, hisz ők látják, milyen ritmusban haladnak a tananyaggal és mikor érdemes összegző dolgozatot íratni.

Kiss Imre úgy gondolja, ez a tanév eredményesebb lesz a tavalyinál, hisz a jelenléti oktatás hatékonyabb a távoktatásnál, amire a koronavírus-járvány idején kényszerültek rá az iskolák, az ötnapos Iskola másként és a Zöld hét pedig a tanintézmények önállóan szervezett tevékenységeire ad lehetőséget.

Mivel a tanév első harmadában a központi forrásokból származó finanszírozás terén szinte folyamatos volt a fennakadás, késés, várható volt, hogy csak részlegesen sikerül év végégig kifizetni az elmaradásokat. Az utolsó pillanatban, de megkapta a megye a fizetésekre, ösztöndíjakra és az ingázási költségekre szükséges összegeket, napirenden vannak az ilyen jellegű kifizetések, e tekintetben nem zárják hiánnyal a 2022-es esztendőt – szögezte le Kiss Imre.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »