Eszméletlenre verte élettársát, aztán a hideg padlón hagyta kihűlni

Eszméletlenre verte élettársát, aztán a hideg padlón hagyta kihűlni

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki eszméletlenre verte élettársát, majd a téli hidegben a fűtetlen szobában magára hagyta. A sértett néhány nap múlva a bántalmazás és a kihűlés együttes következményeként elhunyt. 

Hírdetés

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, szegényes körülmények között éltek Kiskunlacházán. Ennek köszönhetően a téli időszakban inkább csak éjszakánként fűtöttek a hálószoba melegítésére. A házuk falai így nem tudtak átmelegedni, így azokat több helyen is feketepenész borította.

A pár rendszeresen fogyasztott szeszes italt, amelynek során többször is veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott ekkor többször is bántalmazta a sértettet. Arra is volt példa, hogy hajánál fogva vonszolta vissza a házba így akadályozva meg azt, hogy a sértett elhagyja az ingatlant.

2021. december 28-án az élettársak ismét lakhelyükön italoztak, ekkor az elkövető újfent bántalmazta a sértettet. Több ízben is arcon, illetve fejen ütötte ököllel, amelynek következtében a mezítelen sértett eszméletlenül terült el a hűvös szoba padlóján. Az elkövető egy lepedővel takarta le az önmentésre képtelen állapotban lévő sértettet, de egyéb módon nem segített neki. Másnap délután – mivel a sértett továbbra is változatlan helyzetben feküdt – a vádlott felhívta a nő fiát, hogy jöjjön át hozzájuk és segítsen az anyjának. A fiú rövidesen megérkezett és mentőt hívott a sértetthez.

Kórházba szállítása után a sértett életét vesztette, amelynek oka a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az amiatt kialakult eszméletlen állapotban elszenvedett kihűlés volt. Amennyiben a sérülések ellátása 1-2 órán belül megtörténik a sértett életét sikerülhetett volna megmenteni.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntett miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »