Eszméletlen összeget bukott az örökmozgó Hosszú Katinka

Eszméletlen összeget bukott az örökmozgó Hosszú Katinka

Korábban pénzdíjas versenyről pénzdíjas versenyre járt, ezek a koronavírus miatt mind mennek a kukába. Most az is kiderült, mennyi a vesztesége.

Már nagyjából körvonalazódik, mely úszóversenyeket nyomja víz alá a koronavírus, így minden versenyző számára tisztán kalkulálhatók a veszteségek.

Hosszú Katinka legfeljebb annak örülhet, hogy nem kell folyvást repülőjegyeket vásárolnia, de a versenyt edzésre használó metódust kifejlesztő, háromszoros olimpiai bajnok sportoló az év hátra lévő részében elesik szinte minden bevételi forrásától, és mivel nagyjából ismert, milyen siker mennyit érne, a 24.hu kiszámolta, mekkora lehet az úszó vesztesége idén.

Segítségül a 2016-os és a 2018-as Európa-bajnokságok eredményeit, valamint a 2019-es év adatait hívták.

Hírdetés

Az Iron Lady ez alapján a tavalyi FINA rövid pályás világkupa-sorozat állomásain 210 ezer dollárt keresett, a FINA Bajnokok Sorozata után 124 500 dollárt vághatott zsebre, a vb-n két aranyéremmel zárt – világcsúcs nélkül -, 40 200 dollár ütötte a markát. Az ISL sorozatban összesen 24 800 dollár lett az övé.

2020-ban a budapesti Eb-n Hosszú Katinka megismételhette volna legutóbbi, 4 aranyas teljesítményét, így összességében 359 ezer dollár körüli összegről, vagyis

115 millió forintról

kell, hogy lemondjon – 31 évesen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »