Eszméletlen felvonulás Budapesten – fotók

Eszméletlen felvonulás Budapesten – fotók

Négy korszak, hat emblematikus autóbusz, Malév színekben: szombaton ismét bemutatkoztak és egész napos programra vitték a rajongókat a legendás járművek. A „Faros” Ikarus 55-ös, két Malév Air Tours Ikarus 250-es, az Ikarus-DAF 350-es, a csuklós 280-as, és az Ikarus-Scania 396-os látványos konvojban haladt végig Budapest belvárosán, aztán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vették az irányt.

Szombaton mutatkozik be hivatalosan a Malév autóbuszflotta két új tagja. Az egyik az Ikarus-Scania 396-os, mely 30 évvel ezelőtt állt szolgálatba a légitársaságnál. Ezt az autóbuszt az elmúlt hónapokban a BKV Zrt. és az LKK közös projekt keretében újította fel. A másik egy Ikarus 250-es, melynek rekonstrukciója idén Kecskeméten zajlott és a Zsótér László grafikusművész által tervezett, jellegzetes fehér-zöld-kék fényezést kapta – írja az aeropark.hu.

A hat Ikarus szombat reggel 8 órakor érkezett a Budai Vár alá, az Attila úti autóbusz parkolóba. A statikus bemutatón a közönség megnézhatte a korhű módon restaurált járműveket, melyek több kört tettek az Attila út és a Krisztina körút érintésével. A konvoj a regisztrált utasokkal 9 órakor indult a repülőtérre az Erzsébet-híd érintésével.

Hírdetés

A Gellérthegynél látványos fotózás zajlott.

Délután a konvoj visszaindult az Attila útra, érintve Budapest belvárosát és a Duna-partot.

Útvonal: Aeropark – Ferihegyi Repülőtérre vezető út – Üllői út – Kálvin tér – Múzeum krt – Károly krt – Erzsébet tér – József Attila u – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút u – Krisztina Krt – Mikó u – Attila út – Dózsa György tér.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »