Északír–magyar: végre megpróbáljuk – percről percre

Északír–magyar: végre megpróbáljuk – percről percre

Belfastban titkon a győzelem reményében lép pályára Eb-selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott. Tartsanak velünk, lássuk, mire jutunk!

Bucsy Levente

Kapitányi várakozások: Bernd Storck, Michael O’Neill Az F selejtezőcsoport állása és teljes programja – UEFA.com Idegenben eddig háromból három – videós múltidéző Így készül Észak-Írország

19:52A mérkőzés helyszíne a belfasti Windsor Park, amely a nemzeti csapat mellett a Linfield együttesét is kiszolgálja – 1985 óta. 1905-ben épült. 1930-ban fedetté alakították át a nézőtér jelentős részét, ekkoriban 60 ezren is elfértek benne. Csak az 1990-es évekre lett minden hely ülő a stadionban. 2007-ben új stadiont akartak építeni a régi leromlott állapota miatt, de a szurkolók tiltakozása miatt ettől elálltak. A létesítmény nem csak labdarúgó-mérkőzéseknek hanem rögbimeccseknek is otthont ad. 2013-ban végül belefogtak a rekonstrukcióba, 30 millió fontból, állami pénzből. Léptékét tekintve a Groupama Aréna méreteit és befogadóképességét kell elképzelnünk. Félkész állapotban van, 9 ezren lesznek a meccsen.

Hírdetés

Europress/AFP 19:51A magyar kezdő:
Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Gera, Elek, Kalmár, Dzsudzsák – Szalai, Németh
Az északírek kezdőcsapata:
McGovern – Baird, Evans, McAuley, McLaughlin – Evans, Norwood, Dallas – Brunt, Lafferty, Davis facebook 19:50Jó estét kívánunk minden kedves Olvasónknak! Hagyományainknak megfelelően az előttünk álló estén percről percre követjük az Észak-Írország–Magyarország válogatott labdarúgó-Eb-selejtezőt, párhuzamosan a finn-feröeri és a román-görög meccsel. Tartsanak velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »