Észak-libanoni keresztény falut bombáztak a cionisták – sok a halott

Észak-libanoni keresztény falut bombáztak a cionisták – sok a halott

2024. 10. 14.

A Libanoni Vöröskereszt hétfőn délután közölte, hogy legalább 18 ember meghalt egy észak-libanoni keresztény faluban miután az izraeli légierő bombázta a települést.

A frontvonaltól több száz kilóméterre lévő település lakosságának a többsége maronita keresztény akik nem éppen mondhatóak Hezbollaj szimptatizánsank. A libanoni szervezetnek északon nincsenek támogatói így katonai vagy más létesítményekkel sem rendelkeznek Libanon északi részén.

A támadás egy lakóépületet ért a keresztény többségű Aitou faluban, Zgharta térségében. A népírtásokat elkövető izraeli hadsereg támadásában legalább tizennyolc ártatlan civil vesztette el életét.

Az ország egészségügyi minisztériuma korábban kilenc halálos áldozatról számolt be. A libanoni állami média szerint ez volt az első alkalom, hogy az izraeli hadsereg megtámadta a területet az egy éve tartó ellenségeskedések során.

Hírdetés

A libanoni Hezbollah-csoport elsősorban az ország déli részén és Bejrút déli elővárosaiban van jelen. Az izraeli hadsereg részéről nem érkezett azonnali kommentár, és nem volt világos, hogy mi volt a célpont.

Az AFP jelentése szerint Izrael légicsapása eltért a támadások megszokott mintájától.

Izrael eddig főleg a Hezbollah erődítményeire összpontosított, amelyek az ország síita muzulmán többségű területein és Bejrút déli elővárosaiban találhatók.

Az Aitou-i csapás helyszínén a támadás egy lakóházat tett a földdel egyenlővé a falu bejáratánál. A romok között testrészek hevertek szétszóródva, a Vöröskereszt önkéntesei túlélők után kutattak, miközben a mentőautók sebesülteket szállítottak el.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »