Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki

Észak-Korea közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki – közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságára (JCS) hivatkozva kedden.

Szöuli tájékoztatás szerint a kilövést Phenjan körzetéből hajtották végre éjfél körül a Japán-tenger felé. A rakéta körülbelül 600 kilométert repült, majd a tengerbe esett.

A bizottság bejelentette, hogy a dél-koreai fegyveres erőknél emelték a készültségi szintet, és leszögezte: az észak-koreai ballisztikus rakéták kilövése "provokációnak minősül, és súlyosan veszélyezteti a Koreai-félsziget békéjét és stabilitását".

Hírdetés

A kilövésre alig két héttel azután került sor, hogy a phenjani állami média közlése szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető egy "új típusú, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakéta szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművének sikeres tesztelését" felügyelte.

A keddi kilövés az idén eddig a harmadik ballisztikus rakétakísérlet.

Az év elején Észak-Korea "fő ellenségének" nyilvánította Dél-Koreát, fölszámolta az újraegyesítésre és a kapcsolatfelvételre hivatott ügynökségeket, és háborúval fenyegetőzött "akár 0,001 mm-es" területsértés miatt is.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »