Észak-Karolina rejtélyes fényei

Észak-Karolina rejtélyes fényei

Minden bizonnyal egy meteor hasította keresztül az atmoszférát, s okozott rejtélyes fényjelenséget az Egyesült Államokban. Az utóbbi időben Dél- és Észak-Karolinában rendszeresen látnak fénycsóvákat elhúzni a fejük felett az emberek.  Az egyik enigma azonban megoldódott, amikor a légierő közleményben tudatta, hogy ő végzett titkos kísérleteket a térségben. De ez még nem ad magyarázatot a többi időpontban észlelt megannyi fénygömb kilétére!

 

ÉSZAK-KAROLINA

 

Észak-Karolináról azt illik tudni, hogy az Amerikai Egyesült Államok tagállamainak egyike és az USA délkeleti részén, az Atlanti-óceán mentén terül el. Konkrétan Virginia, Tennessee, Georgia és Dél-Karolina között helyezkedik el ez az állam, míg keletről az Atlanti-óceán határolja. Nevét I. Károly angol király nyomán kapta, s több mint 100 megyéje van.

 

Észak-Karolina a 13 eredeti gyarmat egyike. Itt volt az első angol kolónia, Roanoke is. Észak-Karolina volt az utolsó olyan konföderációs állam, amely 1861. május 20-án elszakadt az Uniótól. A polgárháború után 1868. július 4-én csatlakozott hozzá újra. Spirituális szempontból azért is jelentős állam, mert nyolc elismert indián törzs él az állam területén. A Mississippitől keletre Észak-Karolinának van a legnagyobb számú indián lakossága.

Észak-Karolina tengerszinttől számított magassága eklektikus képet mutat: a síkságtól a 2042 méter magas hegyekig változatos domborzattal találkozunk ezen a vidéken, ezért az óceáni, a nedves szárazföldi és a hegyvidéki klíma egymás mellett van jelen.

 

TITOKZATOS FÉNYEK AZ ÉGEN

 

Hírdetés

Időről-időre több száz izgatott telefonos bejelentés és e-mail érkezik az újságokhoz, amelyek arról számolnak be, hogy az állam nyugati részében megmagyarázhatatlan eredetű, szabad szemmel is tökéletesen látható fényeket láttak az emberek. Az NBC is beszámol az eseményekről. De hiába a média-nyilvánosság és a meteorológiai állomások ostroma, nincs mindig kielégítő válasz az anomáliákra.

 

A meteorológusok tanácstalanul állnak a fényjelenségek előtt, holott olyan szemkápráztatóak, hogy olykor még Tennesseeben és Kentuckyban is látják azokat. A szemtanúk beszámolói alapján az egyik ilyen eset során egy élesen világító fényt láttak feltűnni az égen, amely úgy két mérföldes zöldes-kékes csóvát húzott maga után. Picit hasonlított egy üstökösre. A jelenség megvilágította a tájat és ámulatba ejtette az embereket.

 

Természetesnek tűnik, hogy eleinte mindenki meteorra gyanakodott, hiszen a hivatalos tudomány nem ismer más, hasonló jelenséget. (Persze kivételekről azért tudunk.) A dolgot ezzel már le is zárhatta volna a mértékadó sajtó, ha nem szaporodtak volna meg az esetet követően az ufó-észlelések. Kérdés persze, hogy vajon az ufó-hívők fantazmagóriájáról vagy tényleges második és olykor harmadik típusú találkozásokról van-e szó. Az ufó-rajongók egy részét ugyanis kissé elbizonytalanította, hogy lelepleződött az egyik fényjelenség kiléte, amikor nyilvánosságra hozták, hogy az egyik ufó-látás voltaképpen egy titkos katonai kísérlet volt, amely valóban a megfigyelők beszámolóit hitelesíti. Az USA légiereje hozzátette: a térségben tesztelték az új fénygyertyáikat, amelyek egyfajta foszforeszkáló rakéták, amelyekre ejtőernyőt szereltek, ennek tudható be, hogy képesek lebegni és nem zuhannak le.

De éppen ez támasztja alá véleményem szerint a többi normális szemtanú beszámolóját. Csakhogy ez utóbbi esetekben nincsen semmiféle észszerű magyarázat – meteorológiai jelenség vagy katonai kísérlet – a háttérben.

 

Ha picit mélyebbre ásunk Észak-Karolina furcsa égi tüneményei között, akkor találunk olyan filmfelvételeket, videókat, amelyeken félig-meddig áttetsző objektumok látszódnak, melyek a levegőben egyáltalán nem úgy viselkednek, mint egy helikopter, egy ballon vagy valamilyen megszokott, ember alkotta tárgy. Ezeknek a fényeknek az összetétele nehezen meghatározható, ezért a túlzott általánosítás kerülendő.

Ezzel együtt kijelenthetjük az esetek kisebb hányadában, hogy energiából és/vagy plazmából álló tárgyaknak tűnnek, amelyek nemcsak álldogálnak a tiszta égen, hanem játszi könnyedséggel tesznek meg nagy távolságokat és úgy változtatnak irányt még szuperszonikus sebességhatár felett is derékszögben, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Vitán felül áll, hogy akadnak fontoskodó kacsák is a hírekben és nem minden esetben áll a háttérben valamilyen misztikus jelenség, de ettől a rejtélyes fények egy része még lehet idegen látogató.

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Észak-Karolina rejtélyes fényei appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »