Essenben német huligánok járőröznek a karácsonyi vásár környékén

Elegük lett a hazafiaknak a rendőrség tesze-toszaságából, kezükbe vették az ellenőrzést…

Saját kijelentésük szerint biztonságot akarnak nyújtani az “egészségügyi sétákkal”. Körülbelül 30 futballhuligán bóklászott Essen belvárosában ezen a héten. A cél: a karácsonyi vásár védelme.

A German Patriots Facebook oldalon jelent meg egy kép a huligánok akciójáról, amit már cenzúrázott is a közösségi oldal…

A fotóhoz írtak pár sort:

“Megvolt az első séta az esseni karácsonyi vásáron, különösen nagy hatással voltunk a lányokra, nőkre, asszonyokra… A huligánok újra megmozdultak, és megmutatták magukat!”

“Amint összegyűlik egy tucat német férfi, a Nafrik (német gúnynév, jelentése: észak-afrikaiak)  és mások gyorsan elhúznak” – a Facebook hozzászólások is pozitív visszajelzést mutatnak .

A bejegyzést több, mint 1500-an megosztották.

A hatalom monopóliuma az államé

Hírdetés

„Nem tudunk ezekről a csoportosulásokról.”, mondta az esseni rendőrség szóvivője. Majd elmondta, hogy:

Ha, ez a csoport el akarná kezdeni a rend fenntartását, akkor a rendőrség közbe fog avatkozni, mivel a hatalmi monopóliummal csak az állam élhet. 

Már hónapokkal ezelőtt széleskörű konzultációt folytattak a város vezetősége és a karácsonyi piac szervezői, illetve létrehoztak egy biztonsági koncepciót. Ez magában foglalja nem csak a terrorista támadásokat, hanem a karácsonyi látogatók közötti lopásokat vagy veszekedéseket is.

Tehát az olyan csoportra – mint a “német patrióták” nincs szükség. A rendőrség garantálja a biztonságot a karácsonyi vásáron – mondta Annika König.

A rendőrség a jövőben figyelni fogja a hazafiak önkéntes akcióit.

Derwesten nyomán UltraInfo

Kapcsolódó:

Brémában a hazafias érzelmű futball huligánok elverték a saját csapatuk antifasiszta ultráit

 


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »