ESPN: A magyaroknak nincs vesztenivalójuk

Az amerikaiak is foglalkoznak a magyar focisikerrel: az ESPN FC szerint nem szabad lebecsülni a válogatottat.

Komoly, nagy cikket szentelt az amerikai ESPN tévécsatorna futballra szakosodott honlapja, az ESPN FC a magyar labdarúgó-válogatott vasárnapi sikerének. A cikkben korrekten összefoglalták, hogyan jutott el a selejtezősorozat során három edzővel is dolgozó csapat a pótselejtezőig. „Összességében: Magyarország unalmas volt a leginkább lagymatag selejtezőcsoportban. (…) Szervezettek voltak hátul, de elöl gyengék, így Storcknak ezen kellett változtatnia a pótselejtezők előtt” – áll a cikkben.

Kiemelték „a magyas Paul Scholesnak is nevezett” Kleinheisler Lászlót, aki az ESPN FC forrásai szerint Orbán Viktor kedvenc játékosa. A cikk szerint nem tudni, miért nevezte a kezdőbe a meccsrutinnal nem rendelkező játékost Bernd Storck szövetségi kapitány, ám bejött a húzása – az ő góljával nyert Oslóban a válogatott a Norvégia elleni első meccsen. A Hajdu B. Istvánt és a nemzeti sportos Szeli Mátyást is megszólaltató ESPN FC szerint a rajongók különösen örültek, mert nem vártak ilyen jó eredményt a csapattól.

Nem világverők, de nincs vesztenivalójuk

Hírdetés

Végül „mindenki kitette a szívét a pályára” – írják, majd kiemelik a szürke mackónadrágos Király Gábort (aki szerintük is szenzációsan védett), a PSV Eindhoven egykori sztárját, Dzsudzsák Balázst és a 22 éves Lang Ádámot. Róla így írtak: „rendkívül magabiztos volt a védelem közepén, és érdemes megjegyezni, hogy azon a négy meccsen, amikor kezdett, csak egy gólt kaptak”. A norvégok elleni visszavágóig csak egy selejtezőn szerepelt Priskin kezdőbe nevezését is meglepő döntésnek nevezte az ESPN FC, amely szerint a csatár szép gólja után a drukkerek már érezték, ez az ő napjuk.

„Természetesen ettől még nem lett világverő csapat a magyar válogatottból. Valószínűleg a leggyengébb és legkevésbé tapasztalt keret lesz az övék a 2016-os Eb-n, és csak arról álmodhatnak majd, hogy a legjobb csoportharmadikok között lesznek”

– írja a cikk, amely szerint egy Grosics, Puskás, Kocsis, Hidegkuti, Czibor és Bozsik összeállítású hatfős csapat megverné a mostani tizenegyet. „Ám nem szabad lebecsülni őket” – tették hozzá. Végezetül kiemelték: nem sok csapatnál ülhet a kispadon egy egykori Európa-bajnok, ám a magyaroknál ott lesz Andreas Möller. A cikk így zárult:

„Most, hogy Storck hivatalosan is marad a tornára, nyugodt felkészülés kezdődik, és Magyarországnak nincs vesztenivalója. Már így is az elvárások felett teljesítettek.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »