Esővel búcsúzik az ősz, hózáporokkal köszönt be a tél

Esővel búcsúzik az ősz, hózáporokkal köszönt be a tél

Csütörtökön még akár plusz 15 fok is lehet, esőre számíthatunk, de fázni nem fogunk, a hétvégén azonban hidegfront tör be hazánkba, a jövő héten pedig már hózáporokra is fel kell készülni, egy szóval itt a tél.

Szerda

Reggelre főleg az Alföldön képződhet sűrű köd (akár ködszitálással), mely csak lassan oszlik fel. Napközben beborul az ég, és késő délutántól nyugat felől elered az eső. A déli szél egyre inkább megerősödik. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Borongós időre számíthatunk több helyen ismétlődő esővel, záporesővel. 9 és 15 fok közé enyhül a levegő. A DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megélénkül.

Péntek

Sokfelé lesz párás, foltokban ködös a reggel. Napközben marad a borús idő, de eső inkább csak északon, északkeleten fordul elő. Megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad az enyhe idő: a maximum 10-11 fok körül alakul.

Hírdetés

Szombat

Hidegfront okoz szélerősödést, futó záporokat (a hegyekben és északon már hózáporokat!). Délután valószínű több napsütés. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet – erős lehűlés kezdődik.

Vasárnap

A gyengén fagyos reggelt követően napközben felhősödés kezdődik, de számottevő csapadék estig nem lesz. Már csak +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – december első napja meghozza a téli időt, és a következő héten már hózáporok is várhatóak.

Mihaliczkó Mihály

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

The post Esővel búcsúzik az ősz, hózáporokkal köszönt be a tél appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »