És ha leverik a lázadó idegen kontinensfoglalókat, akkor mi van?

Bűncselekmény hiányában a Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette az illegális bevándorlók számára fenntartott nagyfai menekülttáborban 2015. október 23-án történt események miatt indult nyomozást – tájékoztatott Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A menekülttáborban zendülés tört ki a migránsok között, akik elégedetlenek voltak elhelyezési körülményeikkel. A Csongrád Megyei Főügyészség az ügyben tíz idegenrendészeti őrizetessel szemben emelt vádat fogolyzendülés miatt. A Szegedi Törvényszék márciusban első fokon kilenc vádlottat felfüggesztett, egyet pedig letöltendő börtönbüntetésre ítélt.

Hírdetés

Ugyanakkor az eset kapcsán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentése alapján az ügyészség ismeretlen tettes ellen, hivatalos eljárásban, folytatólagosan elkövetett bántalmazás bűntette miatt is nyomozást indított, az Európa Tanács Kínzás és Kegyetlen, Embertelen vagy Megalázó Bánásmód Megelőzésével Foglalkozó Bizottságának (CPT) jelentése alapján. A bizottság éppen ezekben a napokban tartott szemlét a nagyfai objektumban, amelynek lakói a zendüléssel kapcsolatban azt állították, hogy a helyszínre hívott rendőrök fizikailag bántalmazták őket.

A CPT-delegáció az általa kibocsátott nyilatkozatban – konkrét tények megjelölése nélkül – hivatkozott a migránsok állításaira. A lefolytatott nyomozás során ezzel szemben a sértettként kihallgatott migránsok egybehangzóan tagadták a bántalmazást. Ezt a tanúvallomá­sok, az okirati bizonyítékok, az objektum kamerafelvételei és az igazságügyi orvos szakértő is alátámasztotta. Mindezek alapján az ügyészség megszüntette a nyomozást.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »