És ennek a véglénynek sem vágják le a micsodáját…

Súlyos ügyben hoz elsőfokú ítéletet kedden a Tatabányai Járásbíróság. Egy V. I. nevű férfi segítőként vett részt egy kétnapos táborban az egyik Komárom-Esztergom megyei településen. A táborban lakói átlagosan 12-13 évesek voltak, némelyikük azonban még csak hétéves múlt.

A vádirat szerint a tábor második napján az esti órákban a segítő több gyerekkel is egyedül maradt egy helyiségben. A gyerekek „felelsz vagy mersz” játékot játszottak, azaz, ha valamire nem akartak válaszolni, valamit tenniük kellett cserébe. „A játék során a sértettek, illetve a játékban résztvevő gyerekek levették a ruháikat, mivel azt a játék szabályai szerint zálogba adták, így meztelenül vagy csupán alsónadrágban tartózkodtak a szobában” – írja a vádirat.

Hírdetés

A gyerekek között egyikőjük még csak hétéves múlt, a másikuk pedig 11 éves volt. Amikor a játékban egyikükre sor került, a felnőtt V. I. „szexuális tevékenység végzésére szólította fel” őt, az egyik jelenlévő, 12. életévét be nem töltött fiúval. Hogy pontosan mit kellett csinálniuk, nem derül ki, ahogy az sem, hogy a fiatalabbnak és az idősebbnek mit kellett tennie. A kérésnek a felszólított gyermek a vád szerint „részben eleget tett”, ennek pedig a szobában lévő többi gyermek is tanúja volt.

A keddi tárgyaláson várhatóan megszólal a vádlott, akit 12. életévét be nem töltött személlyel, szexuális cselekmény végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolnak. Ítélet is ekkora várható.

bors


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »