És egy ráadás a főrabbitól: új arcot öltött az elmúlt évtizedben az antiszemitizmus

Új arcot öltött az elmúlt évtizedben az antiszemitizmus: az Izrael-ellenességet – mondta Frölich Róbert főrabbi szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

A főrabbi, akit a holokauszt-emléknap alkalmából kérdeztek, a műsorban elmondta, az Izrael-ellenesség egy "ügyes" összemosása a zsidók államának és zsidó embereknek.

"Tulajdonképpen ebben semmi új nincs, mert Izrael állam megalakulása előtt, mielőtt az antiszemitizmus fogalma egyáltalán létezett volna, mondjuk 15-17 században (…) volt az antijúdeizmus" – mondta, hozzátéve, hogy a modern korban pedig feltűnt antiszemitizmust, most pedig az Izrael-ellenesség.

Hírdetés

Az antiszemitizmus elleni harc nemcsak a zsidó emberek ügye, hanem globális kihívás, olyan harc, amelyet mindenkinek fel kell vállalnia – mondta a nemzetközi holokauszt-emléknap alkalmából Ilan Mor izraeli nagykövet szerdán Budapesten.

A diplomata a Holokauszt Emlékközpont és az izraeli nagykövetség által szervezett eseményen kiemelte: ugyanakkor "nem küzdhetünk olyasmi ellen, amit nem értünk", ezért az első feladat az antiszemitizmus okainak megértése.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »