És akkor most sajnáljuk egy kicsit a szegény zsidókat, amiért (újra és folyamatosan) veszélyben vannak Európában!

Már a jelenlegi migrációs folyamat előtt egész Európában nőtt az összes zsidó intézmény biztonsági kockázati szintje, ezt pedig a szélsőséges iszlám terjedése okozza – mondta a Magyar Idők pénteki számában megjelent interjúban Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Mint fogalmazott, "még szó sem volt migrációról", amikor a Zsidó Közösségi Kerekasztalon már jelezték a biztonsági kockázat emelkedését a kormánynak. A lap kérdésére válaszolva elmondta: egyetért azzal, hogy a bevándorlást szigorúan kontrollálni kell.

És vajon kik szabadították a bevándorló hordákat Európára? Ne feledjük:

Hírdetés

Heisler András beszélt arról is, hogy a kelet-európai antiszemitizmus tradicionális, történelmi elemekre épül, így megjelenési formája is más, mint a nyugati-európaié, amely a szélsőséges iszlámból vezethető le. Magyarországon nem jellemző a fizikai atrocitás, és saját tapasztalata szerint az ország híre rosszabb, mint a valóság. Hozzátette: bár a vidéki zsidóságot "a háború szinte teljesen felszámolta", Magyarországon, Budapesten "virágzó zsidó élet van".

A Mazsihisz működéséről azt mondta, komoly átalakuláson megy keresztül a szervezet, amelyet "sok régi beidegződés terhel", de elkezdődött egy átláthatóságot segítő folyamat, egyebek mellett a Zsidó Nyári Fesztivált saját hatáskörbe vonták.

A Sorsok Házával kapcsolatban úgy fogalmazott: nehezményezik, hogy kérésük ellenére nem ismerhették meg a kiállítás forgatókönyvét, és félnek attól, hogy a kiállítás üzenete nem lesz hiteles. Heisler András közölte azt is, hogy a megoldás a kormány kompetenciája, és időigényes folyamat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »