És a mutyival mi van?

És a mutyival mi van?

Soroljam tovább? Nem ilyen lovat akartunk.

Nem túl változatosak Cseh Katalin Facebook-bejegyzései.

A Brüsszelben ármánykodó momentumos asszonyka írói munkássága két témakört ölel fel: hol az uniós parlament mennybemeneteléről olvashatunk, hol a piszok Orbán-kormányról, amely unos-untalan tengelyt akaszt a kontinens vezérkarával. Minap egymással ötvözte a két témát.

Dolgozata nagy ívű fölvezetéssel indul: „Az európai állampolgárok az uniós intézmények közül leginkább az EP-ben bíznak meg.” Abba ne menjünk bele, hogy vannak-e „európai állampolgárok” – olyan állam, hogy Európa, egyelőre nincs (hál’ Istennek!), én földrészről tudok… Katalin asszony diadalittas bejelentése a lényeg, amelyből megtudjuk: az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint a magyarok 62 százaléka jó dolognak tartja hazánk ­uniós tagságát. Vagyis kacagva nyelvet ölthetünk Orbán Viktor miniszterelnökre, aki nemrég zsákutcának nevezte az EP-t.

Mert az Európai Parlamentben nem az ő szája íze szerint történnek a dolgok – közli a szerző, sőt kuncogva hozzáfűzi: – És ez így is fog maradni.

Hírdetés

Anélkül, hogy feszegetném a „felmérés” hitelességét, néhány dolgot a kontinensasszonyka figyelmébe ajánlanék. A magyar polgár valóban jónak gondolta az EU-tagságot: közös nyílt határok, szabad munkavállalás, vámok eltörlése stb. Nyilván ezért adta rá a voksát az uniós választáson. Ám arról nem volt szó, hogy a belső határok után a külsőket is megnyitnák – az illegális bevándorlók előtt. Meg arról sem, hogy az uniós törvények szép sunyin felülírják a nemzetek alkotmányát… Soroljam tovább? Nem ilyen lovat akartunk.

Itt jegyzem meg, Katalin asszony írhatna a 4,8 milliárdos mutyijukról is. Kajálnák az olvasók.

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »