És a fideszesek közül hányan beszélgettek ifjabb Győrkössel?

És a fideszesek közül hányan beszélgettek ifjabb Győrkössel?

Számos fideszes képviselő is találkozhatott a rendőrgyilkos Győrkös István fiával az iráni követség öt évvel ezelőtti rendezvényén – mutat rá szombati közleményében a Jobbik. 

A párt a 888.hu „leleplező” cikkére reagál, amely arról a szörnyű titokról rántja le a leplet, hogy Vona Gábor a perzsa állam nagykövetségének egyik fogadásán egy társaságban beszélgetett ifjabb Győrkös Istvánnal. 

G. Fodor Gábor szupercsapata azonban afölött nagyvonalúan átsiklott, hogy a 2011-ben tartott rendezvényen nem csak jobbikosok vettek részt. Az Interparlamentáris Unió magyar–perzsa baráti tagozatának akkori fideszes tagjaként az ünnepségre hivatalos volt kilenc képviselő:

Babák Mihály, Dankó Béla, Gulyás Dénes, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Rónaszékiné Keresztes Monika, Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos, és Wittner Mária.

 A rendezvényen egyébként a diplomáciai protokollnak megfelelőenű

Hírdetés

a külügyi tárca is képviseltette magát

– emlékeztet a Jobbik. 

A Fidesz-médiában megjelent fotók nyomán az ellenzéki párt „várja a Fidesz vallomását:

mely képviselőik beszélgettek még ifj. Győrkössel? Tisztában voltak-e ennek a személynek a személyazonosságával? Miről folytattak diskurzust?

A Jobbik szerint a Külügyminisztériumnak is „tisztáznia kell magát”: a tárca részéről kik vettek részt ezen a fogadáson? Ismerték-e a meghívottak névsorát? Találkoztak-e, beszélgettek-e ifj. Győrkössel?

A rendezvényen részt vett személyek bármelyikéről előkerülhet olyan fotó, melyen ők is beszélgetnek az említett férfival – mutat rá a Jobbik közleménye. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »