Értelmetlennek tartja a bővítést Ausztria

Értelmetlennek tartja a bővítést Ausztria

Ausztria elutasította az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen arra vonatkozó kérését, hogy Bécs hagyjon fel a Románia és Bulgária schengeni csatlakozásával szembeni ellenállásával – közölte tegnap az Euractiv. Az osztrák fél a tájékoztatás szerint azzal érvelt, hogy a szabad mozgást biztosító térség bővítésének jelenleg nincs semmi értelme.

Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerdán tartott éves helyzetértékelő beszédének migrációs kérdésekkel foglalkozó részében tért ki a schengeni övezet bővítésére. Kijelentette, Bulgária és Románia bebizonyította, hogy a schengeni övezetben van a helyük, és felhívást intézett Ausztriához, hogy haladéktalanul tegye lehetővé befogadásukat.

Hírdetés

Bécs késedelem nélkül elutasította a kérést. „A migrációs számok jelenleg emelkednek Európában, és számos országban kiegészítő határellenőrzésekről tárgyalnak, például a német–lengyel határon” – mondta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter. „Jelen pillanatban semmi értelme a schengeni térség bővítéséről beszélni. Több ellenőrzésre van szükségünk, nem kevesebbre” – tette hozzá. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »