Értékadó modell az E osztály a luxusautók mezőnyében

Klasszikus elődeinek hangulatát idézi a 21. századi igényeket kielégítő luxuskupé.

A Mercedes-Benz E osztály Coupé formáját a rövid túlnyúlásai a feláras AMG sportcsomaggal együtt az elegánsból a sportos irányba viszik el, amit jól kompenzál a fekete fényezés, egyúttal segít is elrejteni a világ szeme elől a luxusautót. A német prémiumhármas legattraktívabb belső terét a Mercedes-Benznél kell keresni, erre a tesztautó konfigurációja csak ráerősít.

Hírdetés

Jó arányban vegyítették a retrós és a futurisztikus stílust, fantáziadús az elrendezés, szépek a turbinára emlékeztető levegőbeömlők. A 70-es, 80-as éveket idézi a kék műszerfal az elegáns vajszínű bőrbelsővel és kormánnyal. A cég minden csillogóra lakkozott fabetétjénél ízlésesebbek a „nyílt pórusú szilfa díszítőelemek”, a különböző helyeken következetesen alkalmazott fémfelületekkel összhangban arra a szintre emelik az igényességet, amit egy Mercedes-Benztől elvárunk.

Meglepő, hogy a belső tükör műanyag házát a vaskos kerettel együtt megtartották, amikor már olcsóbb Volvókba és Volkswagenekbe is keret nélküli darabok jutnak. A két beépített olvasólámpa lehet a magyarázat, melyeket nem akartak feláldozni egy kis extra fényűzésért cserébe. Elég körülnézni egy kicsit, úgyis találunk valamit, ami eltereli a figyelmünket. A műszerek kijelzője háromféle elrendezést jeleníthet meg, akár itt is nézhetjük a navigáció képét, miközben a központi kijelzőn a hifi információit olvassuk. A váltókonzolon hiába is keresnénk mást, mint a szoborszépségű kontrollert, a váltó kapcsolója a régmúlt és az utóbbi időszak hagyományai szerint a kormányoszlopon van. Ennek persze ára van, a Mercedesek sokfunkciós indexkarjával kell ablakot törölni, sőt a tempomatot is külön kell kapcsolni – szívesebben látnánk az érintős felülettel kiegészített kormánykeréken. A megüresedett helyre egy nagy méretű fedeles rekesz került egy kisebb tárgyaknak való, bélelt zsebbel és indukciós telefontöltési lehetőséggel.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »