Érsek Árpád: Légkörmérgező portál

Megszoktam már és idáig szó nélkül hagytam, hogy a Körkép.sk internetes portál hemzseg a Híd ellenes, gyakran a személyemet kimondottan sértő gyűlölettől. Nem azt kifogásolom, hogy a honlap az MKP szinte ordító szócsöve, hiszen a demokráciában helye van az ellenzéki médiumoknak, amelyek bizonyos mértékig érthetően fő feladatuknak a kormánykoalíció, s különösen a Híd rendszeres bírálatát tartják.

 

Hitelesek és korrektek azonban csak akkor lesznek, ha mindezt tényszerűen teszik. A Körkép fényévnyire van ettől a szakmai és morális kritériumtól, amit szinte naponta igazol.

 

A portál csak fanyalgott, miután megmentettük a kisiskolákat (hosszabb távon ezt csak a szülők tehetik meg, ha ide iratják gyermekeiket és természetesen a pedagógusok, amennyiben színvonalas munkát végeznek). Ugyanígy lekicsinylően írt arról, hogy hosszas erőfeszítéseink eredményeként valóra vált a vasúti kétnyelvűség. Gonoszkodva és rágalmazó hangnemben számolt be a Kisebbségi Kulturális Alap létrehozásáról, az igazgató kinevezéséről, elhallgatva például azt a tényt, hogy Magyarországról kizárólag pártalapon érkeznek országunkba a forintmilliárdok, melyekből jut a Körképnek is. Minderre csak legyintettem, az ismert közmondásra gondolva: „bolond lyukból….“.

 

Néhány napja viszont olyan cikk jelent meg a portálon, amely ostoba és elfogult érvelésével lesüllyedt a szellemi alvilágba.

 

Hírdetés

A főszerkesztő a pénzügyminisztérium egyik vitatható felmérését lobogtatva, arra az elképesztő megállapításra jut, hogy ne építsük meg az R7-es gyorsforgalmi utat, mert ez a belátható időn belül elkészülő „aszfaltcsík“ a dél-szlovákiai magyarok asszimilációját, a szlovákok betelepülését gyorsítják fel.

 

Remélem, ezt a bődületes szamárságot minél több olyan csallóközi is olvasta, aki munkanapokon órákon át araszol a rendszeres közlekedési dugóba, amely Pozsony irányába alakul ki, késő délután meg visszafele. Ők és mások is türelmetlenül várják az R7-es felépítését, amelyért elsősorban a Híd, de korábban még az MKP is harcolt.

A mérgező nyilakat lövöldöző szerző még arról is megfeledkezett, hogy Magyaroszágon nagy ütemben épülnek hasonló közutak, a magyar-szlovák kormányközi együttműködés egyik fontos célja pedig a közúti infrastruktúra, a határátkelők korszerűsítése. A gyorsforgalmi út és az autópálya önmagában nem valami csodaszer, de az új befektetések érkezésének és munkahelyek teremtésének elengedhetetlen feltétele. Ez a napnál is világosabb. Vajon a szerző indulatrohamában gettósodást javasol a dél-szlovákiai magyaroknak? De hiszen már most is jelentős a szlovákok betelepülése, tehát ez a folyamat nem a gyorsofrgalmi út következménye.

 

Egyébként a minap még ugyanez a portál olyan siránkozó cikket közölt, amely amiatt jajgatott, hogy az R2-es gyorsforgalmi út építése leáll, nem folytatják Kassa fele. Nos, akkor kellenek vagy nem kellenek a gyorsforgalmi utak? Vagy bármilyen cikket közölnek, ha a Híd pártot szidja? Egyébként éppen pénteken jártam Rozsnyón, mert az R2-es Szoroskő felé épülhet, felgyorsulnak a szükséges előkészületek. A Körkép vezére ennek nyilván nem örül, ugyanis miniszterként nem kis erőfeszítéseket tettem az ügy érdekében. Ezt csak tényként említem, hiszen ez a dolgom. Várom, hogy a főszerkesztőben ez milyen indulatrohamokat és újabb cikkförmedvényt vált ki….

 

Parameter.sk, Légkörmérgező portál

Nyitókép: webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »