Erre nem számítottunk: Biden és von der Leyen közös nyilatkozatban ítélte el Amerika indokolatlan háborúit

Erre nem számítottunk: Biden és von der Leyen közös nyilatkozatban ítélte el Amerika indokolatlan háborúit

Azazhogy mégsem, hát persze hogy nem, pedig még felsorolni is hosszú lenne e háborúkat, kezdve a nem létező iraki tömegpusztító fegyverekkel… Pedig enélkül tökéletesen hiteltelen bármiféle agressziózás és háborús bűnösözés az Egyesült Államok részéről. De ez persze a legkevésbé sem zavarja őket.

Joe Biden amerikai elnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtök este közös nyilatkozatban ítélte el Oroszország Ukrajnával szembeni "indokolatlan és provokálatlan agresszív háborúját", számol be az MTI.
A vezetők a nyilatkozatban leszögezték: folytatják az ukrán nép támogatására tett összehangolt transzatlanti erőfeszítéseiket, teljes mértékben végrehajtják az Oroszország ellen bevezetett szankciókat, további humanitárius segítséget nyújtanak az ukrajnai rászorulóknak, és védelmet biztosítanak a menekülőknek.

Hírdetés

A bizottság és az Egyesült Államok elnöke támogatja továbbá a háborús bűnöket dokumentáló szakértők munkáját, akik Ukrajnában gyűjtenek bizonyítékokat. Emellett konkrét lépéseket tesznek az energetikai együttműködés terén az ellátásbiztonság és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése érdekében.
A vezetők nyilatkozatukban hangsúlyozták azt is, hogy meg kívánják kettőzni közös erőfeszítéseiket a globális élelmiszerbiztonság növelése érdekében, és indokolt esetben közvetlen élelmiszersegélyt nyújtanak partnereiknek világszerte.

Korábban írtuk: Nicsak, ki beszél: háborús bűnösnek tartja Putyint az amerikai szenátus – és maga Biden is


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »