Erre eddig csak egy nő volt képes

Erre eddig csak egy nő volt képes

Rendkívül izgalmas volt a befutó 200 méteres futásban az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat záró, brüsszeli viadalán. Női rúdugrásban az amerikai Sandi Morris pedig átjutott az ötméteres magasságon, ami előtte csak egy női versenyzőnek sikerült.

A női 100 és 200 méter olimpiai bajnoka, Elaine Thompson megőrizte parádés formáját. A jamaicai vágtázó a 100 méteres távot 10,72 másodperces idővel nyerte meg Brüsszelben, ezzel a Gyémánt Liga összesített pontversenyében is az élén zárt.

Női 400 méteren is olimpiai bajnok nyerte a belgiumi viadalt. A 800-as riói aranyérmes dél-afrikai Caster Semenya lett az első, 50,40 másodperces egyéni csúccsal. Az összesített versenyt a jamaicai Stephanie Ann McPherson nyerte.

Rúdugrásban a 24 éves amerikai Sandi Morris 5 méterrel nyert. A világcsúcstartó orosz Jelena Iszinbajeva után ő a második női versenyző a sportág történetében, aki átjutott ezen a magasságon. A számot összesítésben végül a görög Sztefanidi nyerte.

A férfiak 200 méteres futásában óriási csata bontakozott ki. Végül csak célfotó segítségével tudtak győztest hirdetni, aki végül a jamaicai Julian Forte lett. A szám összetette versenyét a panamai Alonso Edward nyerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »