Erre a vírusra nincs megoldás

Erre a vírusra nincs megoldás

A BadUSB nevű rosszindulatú program bármilyen USB-csatlakozón keresztül pillanatok alatt települ fel a gépre, és veheti át a hatalmat felette – számolt be róla a HWSW informatikai portál.

Az USB-csatlakozó rendszer hosszú ideje szerves része a számítástechnikai mindennapoknak. Nemcsak a pendrive-ként közismert adathordozó, de a számítógépes egér, a billentyűzet, a fényképezőgép, okostelefon, gyakorlatilag az összes, PC-re kapcsolható adatátvivő rendszer alapja az USB néven ismert csatlakozó rendszer.

Hírdetés

A BadUSB névre keresztelt hiba lényege, hogy az USB-s eszközökön, például az egyszerű pendrive-okon, egereken vagy billentyűzeteken futó firmware viszonylag egyszerűen lecserélhető malware-t tartalmazó kódra – írta meg a HWSW. Így pillanatok alatt feltelepítheti a gépre a káros kódsort, amely akár a billentyűzet felett is átveheti a hatalmat. A védelmi rést felfedező szakemberek már lemodellezték a fenyegetés adta lehetőségeket, így a mailware segítségével távolról tudták irányítani az USB által fertőzött számítógépet. A program hétköznapi körülmények között gyakorlatilag kimutathatatlan, vírusirtó nincs, a hiba kijavításához új alapokra kell helyezni az USB-technológiát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »