Erotikus fotók: az ellenzék nem ítélkezik az államtitkár felett

Nem hallott az új sportállamtitkár erotikus fotóiról a Fidesz politikusa. Az ellenzék nem kommentálja Szabó Tünde múltját, az egykori olimpikon még 2003-ban vállalta, hogy a Playboy címlaplánya lesz.

Szabó Tünde váltja Simicskó Istvánt a sportállamtitkári székben, miután a politikust honvédelmi miniszterré nevezték ki. Szabó Tünde az Európa- és világbajnokságon, valamint az 1992-es barcelonai olimpián ezüstérmes lett.

A kilencvenes években visszavonult, 2003-ban az egyik férfimagazin címlapján vált meg ruháitól. Ő az első magyar olimpikon, aki ilyen fotózást vállalt. Azzal indokolta elhatározását, hogy életének olyan korszakát élte, amelybe ez belefér.

Gondolatmenetét a Demokratikus Koalíció politikusa is osztja.

– Én egy ilyen szempontból liberális ember vagyok, és az, hogy ki mit tett a múltjában, az egy dolog, de mondom, ez a saját álláspontom és nem a Demokratikus Koalíciónak az álláspontja.
– De akkor az ön álláspontja szerint nem tartja aggályosnak?
– Hát, hogyha csak ennyi derülne ki róla és kiváló államtitkár lenne, akkor én nem.

Hírdetés

– fogalmazott Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

Az LMP sem ítélkezik. „Azt gondoljuk, hogy a kormány felelőssége az, hogy kit nevez ki. Nem gondoljuk, hogy egy ilyen dolog miatt bárkinek ne lenne lehetősége akár államtitkárként szerepelnie. Semmiféle összeférhetetlenséget nem látunk” – nyilatkozta Ikotity István, az ökopárt elnökségi tagja.

A Jobbik is hárít és nem mond véleményt. „Ezt nyilván egy keresztény-nemzetinek mondott kormánynak kell eldöntenie, hogy nála most ez belefér vagy nem fér bele” – reagált Volner János, a Jobbik alelnöke.

„Javaslom, hogy ezt tessék neki föltenni, ezt a kérdést. Én nem tudom, hogy miről beszél egyébként” – A Fidesz politikusa azt mondta: nem hallott az államtitkár erotikus fotóiról. „Még egyszer mondom, tájékozódni fogok, és utána választ fogok adni önnek erre a kérdésre, jó?” – tette hozzá Németh Szilárd.

Szabó Tünde egyébként sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszó szakedzői képesítéssel rendelkezik, 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója lett, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt. 2012-ben pedig bekerült a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »