Erőszakra hajlamos szélsőbaloldali sejtek hazánkban

Erőszakra hajlamos szélsőbaloldali sejtek hazánkban

A gyűjtést indító frankfurti antifák március 18-ára meghirdették a politikai foglyok napját és egy harci tüntetést, és vannak arra utaló jelek, hogy Magyarországra is jöhetnek.

Rasszista terroristák magyart ütlegelnek vaspálcával Budapesten – origo

Vannak Magyarországon erőszakra is hajlamos szélsőbaloldali sejtek, amelyek támogatták a februári budapesti embervadászatot elkövető német radikális Antifa-verőlegényeket – mondta a Magyar Nemzetnek Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója. A szakember szerint a lebukott szélsőbaloldaliaknak gyűjtést rendező német antifák provokációs célból ismét megjelenhetnek hazánkban.

Jellemző, hogy a szélsőbaloldali garázdák, az antifák anyagi segítséget nyújtanak lebukott társaiknak, ám az is jellemző, hogy velük szemben a szülők, a társadalom, az úgynevezett jogvédő szervezetek sokkal megengedőbbek, ezért aztán szélesebb körű támogatást is maguk mögött tudhatnak – mondta lapunknak Horváth József. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója arra a Magyar Nemzet által elsőként közölt hírre reagált, miszerint német antifák gyűjtést rendeznek a februári budapesti embervadászat résztvevőiként elfogott elvtársaik számára.

A szakértő szerint Nyugat-Európában vagy éppen a tengerentúlon a liberális indíttatású szülők nagy része majdhogynem természetesnek veszi, ha gyermeke ifjúkorában szélsőbaloldali nézeteket vall, ami akár olyan radikális tettekbe is torkolhat, mint amire Budapesten sor került. Sokkal megengedőbb e téren a nyugati kultúra, félrenéznek, úgy vannak vele, hogy botlik a gyerek, de majd kinövi.

A gyűjtést indító frankfurti antifák március 18-ára meghirdették a politikai foglyok napját és egy harci tüntetést, és vannak arra utaló jelek, hogy Magyarországra is jöhetnek. Horváth József úgy látja, benne van a pakliban, hogy szándékosan provokálják a magyar kormányt, hogy a hatóságok keményen lépjenek fel a radikális megnyilvánulásokkal szemben. Ezáltal is szeretnék demonstrálni, hogy Magyarországon milyen szélsőséges kormány uralkodik, illetve milyen veszély fenyegeti a baloldali gondolkodású embereket.

A szakértő szerint azonban látni kell, hogy ez egy médiahekk, amit tudatosan építenek és gerjesztenek, a magyar társadalom többsége ugyanis erre nem fogékony, egyforma távolságot tart a szélsőjobbtól és -baltól, békét és nyugalmat szeretne.

Hírdetés

A német társadalom viszont erősen megosztott a kérdésben. A józan gondolkodásúak gratulálnak a magyar rendőrségnek, örömmel fogadják, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtette azt, amit a német rendőrök nem: rács mögé juttatta a szélsőbaloldali radikálisokat.

Horváth József kifejtette: Németországban és más nyugati országokban is lassan eljutunk odáig, hogy úgy tekintenek Magyarországra, mint a normalitás megtestesítőjére, ahol a fekete fekete, a fehér fehér, a bűnöző pedig bűnöző, még ha szélsőbaloldali vagy éppen zöld is. Magyarországon biztonság van, emelkedik a letelepedettek vagy a megtelepülő külföldi cégek és a turisták száma. A külföldiek díjazzák, hogy hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában, nem kell tartani radikális iszlamista támadásoktól vagy a politikai szélsőségek brutalitásától.

 

rasszistak

A rasszisták a buszon követték későbbi áldozatukat – youtube

A szakértő figyelmeztetett, hogy a biztonságért nap mint nap küzdeniük kell a hatóságoknak, a magyar kormánynak és a társadalom egészének.

Horváth József úgy véli, a februári, szélsőbaloldali támadások megmutatták, hogy nálunk is van a radikális szélsőbalnak olyan bázisa, támogatói sejtjei, amelyek az erőszaktól sem riadnak vissza.

– A hatóságoknak fel kell derítenie, azonosítania és elszigetelnie ezeket a sejteket – hangsúlyozta. Mint hozzátette, nincs szó tömegekről, de azt már 1918–19 óta megtanultuk, nem kellenek tömegek ahhoz, hogy egy országot katasztrofális helyzetbe lehessen sodorni. Ezért nem szabad soha félvállról venni ezeket a veszélyeket – zárta a gondolatait Horváth József. 

Szemán László János


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »