Erőszakos párizsi tüntetések: az MTI az elhallgatással teljesen a nyilvánosság és a kormány ellen fordult

Erőszakos párizsi tüntetések: az MTI az elhallgatással teljesen a nyilvánosság és a kormány ellen fordult

RUSSIA TODAY

Párizsban a Place de la République-en (Köztársaság tér) a rendőrség által lelőtt békés kínai halálára emlékező békés tüntetés erőszakossá fordult, és a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel.

Ilyen kiáltások voltak hallhatóak: „A rendőrök gyilkosok”.

A rendőrök könnygázgránátokat dobáltak a tüntetőkre.  /A cikkhez több videót töltöttek fel./

A  tüntetést Shaoyo Liu emlékére rendezték. Őt március 26-án lakásában lőtte le egy rendőr.

A Russia Today feltette a kérdést, hogy van az, hogy a hetedik napja folyó tüntetést elhallgatja a fősodratú sajtó. Megkérdezték a CNN-t és több más tévét, ha a moszkvai tüntetéseket oly prominensen közvetítették, miért hallgatnak totálisan a párizsi tüntetésekről.

Csak a BBC válaszolt ezzel: „Nem kommentáljuk.”

Az adófizetők pénzén lebzselő MTI a magyar nyilvánossághoz jutó külföldi hírek első számú közvetítője. A párizsinál jóval kisebb és erőszak nélkül lefolyt moszkvai tüntetésről ma beszámolt, a párizsiról ma sem.

A hazugság eme tükörhegyi otthona ma Párizsból jelentett: az ottani tudósító elolvasta a balliberális Libérationt, amelyből idézték Florence La Bruyere cikkét a Soros-egyetem ügyében.

Az MTI Moszkváról:

Hírdetés

Oroszország-tüntetés-jog-belpolitika
Tüntetőket vettek őrizetbe Moszkvában

    Moszkva, 2017. április 2., vasárnap (MTI) – Rendbontás címén több mint háromtucatnyi ellenzéki tüntetőt vettek őrizetbe Moszkva belvárosában vasárnap a hatóságok.

Az orosz belügyminisztérium szerint a rendőrök a Triumfalnaja téren 29, a Manyezsnaja tér közelében pedig további hét embert gyűjtöttek be, akik “ellenzéki sétán” vettek részt. A közösségi oldalakon szervezett megmozdulást előzetesen nem engedélyeztették.
Múlt vasárnap Oroszország több mint 80 városában tartottak korrupcióellenes tüntetést Alekszej Navalnij ellenzéki politikus kezdeményezésére. Az akkori moszkvai megmozduláson a szervezők szerint több mint ezer embert vettek őrizetbe.
(FOTÓ)

kpd \ kkz \ bsa

MTI 2017. április 2., vasárnap 15:29

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »