Erőszakolni és gyilkolni is lehet az új valóságshow-ban

Erőszakolni és gyilkolni is lehet az új valóságshow-ban

Jövőre indul a Game2: Winter elnevezésű valóságshow Oroszországban – írta az Independent. A műsorban 30 nőt és férfit tesznek ki a szibériai vadonba, a cél, hogy kilenc hónapig életben maradjanak a medvéktől és farkasoktól hemzsegő területen. A győztes jutalma 1,6 millió dollár (460 millió forint).

A műsor készítői hangsúlyozták: a játékban minden megengedett. Még a nemi erőszak és a gyilkosság is. A versenyzők szerződésben vállalják magukra a produkcióban elszenvedett sérüléseket, tudomásul véve, hogy a játékért akár az életükkel is fizethetnek. „2000 kamera, 900 hektár és 30 élet. Mindent szabad” – szól a műsor egyik reklámja.

Persze arra figyelmeztetik a játékosokat, hogy az orosz törvények a vadonban is érvényesek, vagyis azokat, akik bűncselekményt követnek el, a rendőrök ugyanúgy előállíthatják. 

Hírdetés

A versenyzőket a műsor előtt az orosz különleges alakulat, a Szpecnaz egykori tagjai készítik fel a túlélésre a szibériai télben. Minden játékos kap kést, de lőfegyvert nem. 

Jevgenyij Pjatkovszkij, a műsor kiagyalója elmondta, senki nem fordulhat azzal a készítőkhöz, hogy egy játékostársa megtámadta, vagy veszélyben az élete, aláírták a papírt, vállalták a kockázatot. Ugyanakkor lesz mindenkinél pánik gomb, ha ki akar szállni, csak meg kell nyomnia.

– Nem lesz forgatócsoport az erdőben, senki nem lesz a versenyzők mellett. Nagyon szórakoztató, egyben nevelő hatású show lesz – mondta Pjatkovszkij. Hozzátette: nagy az érdeklődés a műsor iránt külföldről is, sokan jelezték, hogy szívesen közvetítenék a túlélőshow-t. A Guardian arról ír, hogy már hatvanan jelentkeztek a műsorba, köztük amerikaiak is.

A műsorral félig-meddig valósággá válik Az éhezők viadala című bestseller és az abból készített film világa. A sci-fi történet szerint a vadonba kirakott játékosok egymás életét kioltva nyerhetik meg a küzdelmet. Talán kevesen gondolták, hogy a fikción kívül is láthatnak majd ilyesmit. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »