Erősítené a kulturális együttműködést Szlovákia és Magyarország

Erősítené a kulturális együttműködést Szlovákia és Magyarország

Erősítené a kulturális együttműködést Szlovákia és Magyarország Kulcsár Péter2024. 03. 28., cs – 18:24

Szlovákia és Magyarország szeretné erősíteni az együttműködést a kultúra területén. Ebben állapodott meg csütörtöki találkozóján Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) és Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Petra Bačinská, a minisztérium kommunikációs osztályának igazgatója.

Hírdetés

A magyar nagykövet kiemelte a Kassai Állami Filharmóniával és a Kassai Nemzeti Színházzal való hosszú távú és kiváló együttműködést. Mint mondta, a magyar nagykövetség szoros kapcsolatot tart fenn Szlovákia valamennyi jelentős kulturális intézményével, és kiemelte a galériák közötti jó együttműködést, főleg a modern művészetek területén.

„Úgy véljük azonban, hogy hiányzik a legmagasabb szintű szakértői párbeszéd a kulturális minisztériumok között” – fogalmazott  Balogh. Šimkovičová is hasonlóan látja ezt. Megállapodtak abban, hogy támogatják a már meglevő, valamint az új vegyes szakértői csoportok munkáját. Abban is egyetértettek, hogy jelenleg mindkét országban nagy probléma, hogy hiányzik a fiatalok nemzeti identitása.

Balogh meghívta Šimkovičovát Budapestre, hogy találkozzon Csák János magyar kulturális és innovációs miniszterrel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »