Erkölcstelen a migránspárti szélsőség erőlködése

Gebauer Szabolcs, az MTI tudósítója jelenti:  Erkölcstelen a bevándorláspárti erők legális migrációt elősegítő törekvése, a legtehetségesebb embereket is Európába vonzaná, kiszipolyozva, agyelszívást állandósítva hozná lehetetlen helyzetbe az egyébként is nehezebb helyzetben lévő területeket – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Strasbourgban szerdán.

Hírdetés

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a legális migráció új csatornáinak megteremtéséről szóló vitájához kapcsolódóan magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy miközben az Európai Unió az egyik legsúlyosabb migrációs válsággal néz szembe, az Európai Parlament a migrációt elősegítő, azt intézményesítő jelentést tárgyal az Európai Bizottság aktív közreműködésével.
   
Kijelentette, a készülő EP-jelentés a legális, munkaalapú migrációt segítené elő és az alacsony és közepes végzettségű migránsok Európába hozatalát is szorgalmazza a Közel-Keletről, vagy Afrikából. Szabaddá tenné számukra az Unión belül mozgást és különböző juttatásokat biztosítana nekik.
   
A magyar tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van. Nem az a cél, hogy kiürüljenek az érintett területek, hanem az, hogy az ott lakóknak helyben sikerüljön jobb életet teremteni – emelte ki. Nincs szükség arra, hogy Brüsszel mondja meg, kiket kell beengedni és mit kell velük csinálni, ennek tagállami hatáskörben kell maradnia. Ha ezekről Brüsszelben központi szempontok szerint döntenének, az csorbítaná a tagállami döntések körét – húzta alá Hidvéghi Balázs.
   
Szavai szerint az európai kultúrát átalakítani akaró, a hagyományos értékeket folyamatosan támadó bevándorláspárti erőket „nem zavarja a valóság”. Hiába támadják migránsok az Unió egyik külső határát, továbbra is erőltetik az ideológiai hadviselés részét képező elképzeléseiket.
   
„Rendkívül veszélyes és káros folyamat zajlik” – figyelmeztetett a képviselő.
   
Számos európai országban katasztrófa-közeli helyzetet idézett elő a tömeges migráció, szociális, kulturális ellentétet okoz, de akár belbiztonsági kockázatokkal, vagy politikai, katonai konfliktus veszélyével fenyeget – mondta.
   
Hidvéghi Balázs kijelentette: a demográfiai, vagy a munkaerőpiacon jelentkező problémákat az európai parlamenti, vagy az uniós bizottsági elképzelésekkel szemben a magyar kormány által meghirdetett családpolitikával lehet orvosolni. A magyar példa szerint segíteni kell a családokat, adókedvezményeket, kedvezményes hiteleket kell biztosítani számukra, és ösztönözni kell a gyermekvállalást. Mindezek azt szolgálják, hogy az idegenek behívása helyett otthon, hazai keretekben legyen értelme jövőt tervezni, saját erőből megerősödni – tette hozzá Hidvéghi Balázs.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »