Erkölcsi bizonyítványhoz kötné a polgármesterséget az erkölcsöt zsidó gyilkosoktól tanuló igazságügyi miniszter

Az Igazságügyi Minisztériumnak (IM) jogi megoldást kell kidolgoznia annak érdekében, hogy erkölcsi bizonyítvány nélkül ne lehessen polgármesteri tisztet betölteni – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken.

A gyömrői polgármester ügyében ellentmondásos helyzet állt elő, az IM-nek pedig jogi megoldást kell kidolgoznia, hogy hasonló ügyek ne fordulhassanak elő ismét – közölte Trócsányi László.

A miniszter szerint a probléma az, hogy olyasvalaki is betölthet ma Magyarországon polgármesteri tisztséget, akinek nincs erkölcsi bizonyítványa. Szerinte erkölcsi kérdés is felmerül, és elképzelhető, hogy olyan jogi hiátus van, amelyet kezelni kell.

A tárca munkacsoportot hozott létre Molnár Zoltán közigazgatási államtitkár vezetésével, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, és a későbbiekben a kormánynak beszámolnak arról, hogy milyen megoldások vannak annak megakadályozására, hogy erkölcsi bizonyítvány nélkül polgármesteri pozíciót lehessen betölteni.

Trócsányi László úgy látja, ez fontos kérdés, és az IM javaslatot fog a kormány elé terjeszteni az ügyben.

Gyenes Leventét (Gyömrő 2000 Kör) vasárnap választották újra Gyömrő polgármesterévé. Áprilisban bűnösnek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, de a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, így újra meg lehetett választani.

(MTI)

Gyermekek, nők és öregek gyilkolására szólított fel a kormány díszvendége – A Kuruc.infót is ő szeretné "célzottan likvidálni"

Megúszta a számlagyártást Gyömrő drogozó, kurvázó polgármestere

Meztelen nőkről szívja a fehér port a Horthy parkot átnevező gyömrői polgármester


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »