Érkezik az afrikai levegő – pokoli meleg lesz a héten

Érkezik az afrikai levegő – pokoli meleg lesz a héten

Visszatér a kánikula, délnyugaton akár 38 fokos nappali csúcshőmérsékleti is várható a következő napokban, de az ország nagy részén így is 35 fokos hőség lesz. A rendkívüli meleg napokig tart majd.

Az elkövetkező napok időjárását egy erőteljes anticiklon határozza majd meg, amely napos, de elképesztően meleg afrikai légtömegeket hoz térségünkbe. A legmelegebb a hét második felében lesz, de a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet már kedden elsőfokú riasztást adott ki a délnyugati járásokra (a magyarlakta járások közül érintet a főváros, a Szenci, Galántai, Dunaszerdahelyi, Vágsellyi, Komáromi, Érsekújvári Lévai és Nagykürtösi járások).

Hírdetés

A sárgariasztás 33-34 fokos nappali csúcsot jelent, ss ezzel még nincs vége. Szerdán a déli járásokban már narancsriasztást rendeltek el, az Erdőháttól a Rimaszombati járásig 35-36 fokos forróság miatt a délutáni órákban.

Éjszakánként sem hűlik le túlságosan a levegő, “trópusi esték” várhatók, vagyis az ország legnagyobb részében nem csökken az esti minimumhőmérséklet 20 fok alá. A szerdáról csütörtökre virradó este lesz a legmelegebb, és várhatóan a csütörtök napközbeni időjárás lesz a hőhullám csúcsa. 

Körkép.sk, iMeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »