Érinthetetlenek? – Tömeges haszid zsidó zarándoklat Bodrogkeresztúron

Érinthetetlenek? – Tömeges haszid zsidó zarándoklat Bodrogkeresztúron

Egy egész ország senyved a Covid-19-járvány miatti korlátozások terhe alatt, ám a jelek szerint vannak olyanok, akik törvények és rendeletek felett állnak.

Az áprilisi eseményekhez hasonlóan úgy tűnik, ezúttal sem áll le a bodrogkeresztúri haszid zsidó zarándoklat, ahogy arról kedves olvasóink tájékoztatták szerkesztőségünket. A hétvégére (péntek délutántól várhatóan szombat estig) mintegy 100-150 fős csoport érkezik a helyi "csodarabbi" sírjához, az erre a célra felállított vendégváró sátorban pedig összejövetelt rendeznek.

Olvasóink információi szerint már a tegnapi nap folyamán teherautóval hordták az élelmiszert és megkezdték az ételek főzését. Péntek délután folyamán a zsidókat szállító transzporterekkel a sátornak is "otthont adó" udvarra álltak, a járművek után pedig elbarikádozták a bejáratot, hogy a "kíváncsi szemek" ne lássák, hányan érkeznek az összejövetelre. Vannak tehát, akiknek mindent szabad…

Hírdetés

Az esetről megkérdeztük Rozgonyi Istvánt, Bodrogkeresztúr polgármesterét is, aki sajnos nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben. Annyit azonban elmondott, hogy a helyi, de külföldi kézben lévő ingatlanok valóban megteltek élettel a hétvégére, illetőleg a településen több zarándokot látott, akik a csodarabbi sírjához vonultak.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a helyi országgyűlési képviselőt, dr. Koncz Zsófiát is. Amint válaszolt, cikkünket frissítjük!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

A Bodrogkeresztúrról tavaly készült helyszíni riportunk itt olvasható.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »