Érettségiző diáklányt erőszakolt meg Ausztriában két új európai – álltak már bíróság előtt, egyikük kiskorú

Érettségiző diáklányt erőszakolt meg Ausztriában két új európai – álltak már bíróság előtt, egyikük kiskorú

Egy 17 éves afgán migráns és egy 27 éves török származású férfi megerőszakoltak egy érettségiző diáklányt Ausztriában. A bűncselekmény még június elején történt Linzben, de csak most hozták nyilvánosságra, miután a feltételezett támadókat elfogták. A fiatal lány teljesen összeomlott. A rendőrség most a térfigyelő kamerák felvételeit és a helyszínen talált DNS-mintákat elemzi.

Egy linzi háznak a pincéjében erőszakolt meg két új európai egy érettségiző diáklányt.

A bűncselekmény fényes nappal, még június elején történt, de a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra, miután sikerült elfogni az elkövetőket. Kiderült, hogy a tettes egy 17 éves afgán migráns és egy 27 éves török származású osztrák állampolgár volt.

Mindkét gyanúsított állt már bíróság előtt kábítószer-kereskedelem vádjával. Az afgán kíséret nélküli kiskorú migránsként érkezett Ausztriába még 2016-ban. A rendőrség mindkettőjükre egy időben csapott, le őrizetbe vették őket lakhelyükön. Egyelőre nem vallották be a bűncselekmény elkövetését – nyilatkozta a tartományi rendőrkapitány.

Hírdetés

Megerőszakolták és kirabolták

A fiatal lány kora reggel éppen a pékségbe tartott, amikor támadói hátulról egy fegyvernek látszó tárgyat nyomtak a hátához és arra kényszerítették, hogy menjen velük egy közeli ház pincéjébe. Ott mindketten megerőszakolták és kirabolták: magukkal vitték a pénztárcáját, illetve mobiltelefonját, és elmenekültek.

A lányt annyira megviselték az események, hogy nem képes még az elkövetők fényképeit sem megnézni. Így a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit és a helyszínen talált DNS-mintákat elemzi.

A rendőrség azt közölte, hogy a feltételezett támadók kihallgatása még folyamatban van és az ügyészség dönt arról, hogy szembesítés nélkül is elrendelik-e a két "migránshátterű" "férfi" előzetes letartóztatását.

Gyakoriak Ausztriában a migránsok által elkövetett erőszakos cselekmények kiskorúak ellen. Legutóbb egy 20 éves iraki "férfi" erőszakolt meg egy bécsi uszodában egy tízéves kisfiút. Óriási felháborodást keltett, hogy az osztrák legfelsőbb bíróság enyhítette az elsőfokú ítéletet és a migráns hét helyett csak négy év letöltendő szabadságvesztést kapott a súlyos bűncselekményért.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »