Érettségi ünnepségen lőttek a tömegbe

Egy ember életét vesztette, miután lövöldözés tört ki egy érettségi ceremónián az Egyesült Államokban. Az incidens során egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, az elkövetőt keresik.

Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett egy tennessee-i lövöldözésben szerda este – írta a Fox News.

A Riverdale középiskola a közép-tennessee-i állami egyetem épületében rendezte meg az érettségi bizonyítványosztást Murfreesboro városában. A lövöldözés akkor tört ki, amikor a tömeg az ünnepség végeztével elhagyta a kampusz területét. Egy ember a helyszínen életét vesztette, egy másik személyt kritikus sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy szemtanú elmondta, hogy hat lövést hallott az ünnepség után, mikor kifele hömpölygött a tömeg az ünnepségről. Az emberek pánikba estek, mindenki próbált biztonságos helyre húzódni.

Hírdetés

„Az utolsó, a hatodik lövés valami nagyon közeli fémdarabot talált el, hangos volt. Egy éles kongást hallottunk, és mindannyian megdermedtünk, majd láttuk, hogy az emberek futni kezdenek. Őrjöngő sikolyokat hallottam, ahogy a járókelők menekülni próbáltak. Kiabáltam a testvéreimnek, hogy szálljanak be a kocsiba, anyámnak pedig, hogy indítsa az autót. Aztán valaki elszaladt mellettünk, és azt mondta, hogy két embert lelőttek. Kimenekítettem a családomat, amilyen gyorsan csak tudtam.” – nyilatkozta egy másik szemtanú a Dailymailnek.

A Rutherford megyei seriffhivatal elmondta, hogy a lövöldözés nem sokkal este 9 óra előtt tört ki, a gyanúsított elmenekült, nagy erőkkel keresik.

Az egyetem területét lezárták, a környéken lakókat óvatosságra intették.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »