Eredményre vezetett a Danone-bojkott? Elhúzza csíkot a multi hazánkból

Olaszországban, Németországban és Magyarországon három üzemet zár be a Danone, ami 325 állás megszűnésével jár. Ebből 155 munkahely elvesztése a hazai munkavállalókat sújtja. Az ok a forgalom csökkenése, a kihasználatlan kapacitások léte.

A bezárásokat 2015 közepéig tervezik befejezni. A termelést belgiumi, lengyelországi, angliai és franciaországi üzemekbe csoportosítják át.

A döntés indoklása szerint, bár az élelmiszeripari óriásvállalat összes eladásai lassú emelkedést mutatnak Európában, a friss tejtermékek területén visszaesés mutatkozik. Az átcsoportosítással az üzletág hatékonyságának javulását várják, a kihasználatlan kapacitások csökkentését, a versenyképesség javulását.

Hírdetés

A Danone részvényeinek árfolyama nem teljesített nagyon jól, tavaly nyáron 60 euró is volt, az utóbbi napokban csak 55 euró körül járt, igaz, néhány hónapja volt 50 alatt is a Bloomberg rendszere szerint. Eközben a vezető párizsi tőzsdeindex, a CAC-40 az utóbbi egy évben folyamatosan emelkedett.

(Reméljük, hogy a budapesti gyárat magyar vállalkozó vagy magyar gazdákból létrejövő gazdasági csoportosulás szerzi meg!)

privatbankar.hu
Sobri Joe-magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »