Erdogan megfenyegette Európát

Erdogan megfenyegette Európát

Ha az EU nem törli el a vízumkényszert, akkor ránk eresztik a migránsokat.

A hónapok óta tartó huzavona során Brüsszel azt vette észre, hogy Törökország folyamatosan többet és többet követel a megállapodás érvényre juttatásában. Korábban a Financial Times írt róla, hogy 3 milliárd eurót követelt Ankara a menekültválság kezelésére, ráadásul azt követelték, hogy közvetlenül utalják át (tehát gyakorlatilag szabadon felhasználható legyen). Az EU viszont az ENSZ segélyszervezetein keresztül szeretné szétosztani az összeget, hogy ne Erdogan újabb palotája épüljön belőle.

De Erdogan tudja, hogy erős ütőkártya van a kezében, méghozzá három millió szír menekült. Az alábbi ábrán látható, hogy mennyivel csökkent a Görögországba érkező menekültek száma január óta (míg az Olaszországba érkezők száma növekszik):

Ha Brüsszel nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, kinyitja a kapukat és Európában a káosz lesz az úr.

Ezt erősíti meg Erdogan tanácsadójának, Burhan Kuzunak a bejegyzése Twitteren:

„Az Európai Parlament megvitatja, hogy beengedjék-e a török állampolgárokat vízum nélkül. Ha rossz döntést hoznak, rájuk küldjük a migránsokat!”

Hírdetés

Avrupa Parlamentosu,yarın Türk Vatandaşlarına Avrupa yolunu vizesiz açacak raporu görüşecek.Yanlış bir karar verirse Mültecileri göndeririz!

— Burhan Kuzu (@BurhanKuzu) 2016. május 10.

Kedves.

Az RT információi szerint nem először fenyegette a tanácsadó Európát. 2015 decemberében is hasonló nyilatkozatot tett Twitteren: „Végre az EU is megértette Törökország álláspontját és enyhített a szigoron. Mit mondtunk nekik? Azt, hogy kinyitjuk a határokat, és szír menekülteket küldünk rátok.”

Orientalista.hu – Jack Fall


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »