Erdő Péter újév napján: Már ma kezdjünk el megbocsátani másoknak!

Erdő Péter újév napján: Már ma kezdjünk el megbocsátani másoknak!

Erdő Péter bíboros, prímás január 1-jén, Mária, Isten anyja ünnepén délelőtt az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét.

A főpásztor homiliájában rámutatott: Isten szabadító műve, amely Jézusban valósult meg, számunkra is feladat. Egész életünknek az örök üdvösség a célja. Ezt kell szem előtt tartanunk, amikor életpályánkat tervezzük; erre kell gondolnunk, amikor mindennapi nehézségekbe, bosszúságokba ütközünk, vagy ha sérelem ér minket.

Mi ez az örökkévalósághoz képest? – tette fel a kérdést Erdő Péter bíboros, majd arra buzdította a jelenlévőket: Már ma kezdjünk el megbocsátani másoknak, már ma kérdezzük meg magunktól, hogy kinek szerezhetünk örömet most, az év elején! Kit kellene felhívnunk, meglátogatnunk? Kihez nem volt már jó ideje egy kedves szavunk? Mik azok a helyzetek, amikor másokat megsérthetünk, kibeszélhetünk, amikor idegességünkben terhet jelenthetünk valaki számára? Mikor kell erőt vennünk magunkon, hogy panaszkodásunkkal ne támasszunk ellenségeskedést, vagy ne rontsuk el egy egész közösség hangulatát? Vagy mik azok az igazságok, amelyeket, ha kellemetlen is, végre ki kell mondanunk?

Hírdetés

Hálaadással az új lehetőségért és megújuló jó elhatározásokkal kezdjük az idei új évet – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »