Erdő Péter miatt nem engedték köztérre a Passiót

Erdő Péter miatt nem engedték köztérre a Passiót

Alföldi Róberttel rendeztet profán passiót húsvétra az Arénában Rosta Mária producer, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője. „Azért az Arénában, mert Erdő Péter bíboros letiltotta az eredeti, köztéri elképzelést” – ezt a Mandinernek mesélte el Rosta Mária. A Passió XXI 2017. április 9-én, virágvasárnap szólal meg a Papp László Budapest Sportarénában. Rockzenés, kortárs színpadi mű lesz. A darabról részletesen itt írtunk.

Az előadás producere, Rosta Mária korábban elmondta: régi álma egy profán utcai passió. Többször is nekifutott, de mindig meghiúsították, ezért most beviszi az Arénába, színházi előadásnak. Rosta Mária számára egy 2007-ben Manchesterben látott különleges passió-előadás adta az ötletet.

Hírdetés

„2012-ben csinálhattam egy bibliai témájú vetélkedő sorozatot a közszolgálati 1-es csatornán. Akkor kiverekedtem, hogy húsvétkor bemutathassam ezt az általam nagyon kedvelt világi passiójátékot. A ferencvárosi önkormányzat barátságosan fogadott” – mesélte most a Mandinernek.

„Sok helyszínt vettünk volna igénybe: a Bakáts teret, metróállomást, a Fradi-pályát. A televízió vezetése szerette a szinopszist, minden megvolt az előadáshoz. A rendező is: Alföldi Róbert. Aztán pár héttel húsvét előtt jött a telefonhívás: a tartalomért felelős akkori vezérigazgató-helyettes Gazsó L. Ferenc tájékoztatott, hogy mégsem lesz, mert Erdő Péter nem engedi” – számolt be a Mandinernek Rosta Mária, aki szerint a ferencvárosi KDNP-nek nem tetszett az ötlet.

„Azt gondolom, hogy nem nagyon szeretik bőrdzsekiben látni a Megváltót” – mondta a Mandinernek Rosta Mária. Előadásuk elmondása szerint senkit nem sért, a mindig érvényes Jézust mutatja meg a 21. század körülményei között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »