Erdő Péter bíboros vezeti október 8-án a gyertyás rózsafüzér-körmenetet a békéért a budai Várban

Erdő Péter bíboros vezeti október 8-án a gyertyás rózsafüzér-körmenetet a békéért a budai Várban

Az alábbiakban a Szeretetláng Mozgalom közleményét adjuk közre.

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén este 18.30-tól az Emmánuel Közösség, a Szeretetláng Mozgalom, a Szociális Testvérek Társasága, valamint több egyházi közösség gyertyás rózsafüzér-körmenetre hívja mindazokat, akik szívükben hordozzák hazánk, Európa és a világ békéjét és védelmét. A februárban kirobbant ukrajnai háború ugyanis nem csendesedik, s ahogy mélyül a konfliktus, az is látszik, hogy emberi megoldást nagyon nehéz találni a sokasodó szenvedésre és problémára.

A naponta érkező riasztó hírek hallatán elérkezett az idő, hogy felidézzük magunkban a régmúlt vagy az utóbbi idők olyan rendkívüli eseményeit, amikor a közös ima, különösen rózsafüzér ereje csodás módon megváltoztatta a történelem menetét. Az egyik legismertebb ezek közül a fülöp-szigeteki rózsafüzéres forradalom. 1986-ban Manilában kétmillió, a csuklóján rózsafüzért viselő ember gyűlt össze bíboros főpásztoruk vezetésével, hogy békés úton elérjék Ferdinand Marcos elnök távozását. Amikor a diktátor kiadta ellenük a tűzparancsot, egy csodás szépségű, fénynyalábtól övezett hölgy jelent meg az állig felfegyverzett katonák és a rózsafüzért imádkozó tömeg előtt. Ez elegendő volt ahhoz, hogy megakadályozza a vérontást, és Marcos elnök másnap elhagyta az országot.

mely emblematikus történelmi helyszíne Magyarország békéjének. 1686-ban, a török kiűzése során ugyanis nevezetes „Mária-csoda” történt itt. Egy robbanás után a Szent Szűz addig elrejtett szobra tűnt fel a muszlimok előtt, amit ők természetfeletti jelenésként értelmeztek, s ettől a helyőrség morálja szinte azonnal összeomlott, így a város még aznap a keresztények kezére került. Magát a Szentháromság teret is ezután alakították ki hálából őseink a Nagyboldogasszony-templom körül.

Hírdetés

A szervezők kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal mécsest vagy gyertyát, s ébresszék fel lelkükben a Szent Szűz védelmébe vetett bizalmat, amely megerősíti bennük a régi magyar mondás igazságát: Minél sötétebb az éjszaka, annál fényesebbek a csillagok.

Forrás: Szeretetláng Mozgalom

Fotó: Lambert Attila (archív, NEK gyertyás körmenet)

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »