Érdi gyújtogatás: kártalanítást azoknak, akiket az állam nem tud megvédeni!

…Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik…

Magyar Menedék - Chemtrail

A médiában nyilvánosságot kapott a történetet, miszerint Érden és Törökbálinton cigány családok költöztek be mások által lakott ingatlanokba. Engem is megkereste az egyik károsult, a kétgyermekes, elvált asszony házának alsó szintjére egy népes család költözött be. A házfoglalók mindenféle papírokat lobogtattak, miszerint az ingatlan felét megvásárolták, lakcímkártyákkal is rendelkeztek, melyeket azonban az okmányiroda utólag érvénytelenített. Az eset miatt levelet írtam Pintér Sándor belügyminiszternek, azt vélelmezem, hogy a hétvégén ennek hatására válthatták le az érdi rendőrkapitányt. Vasárnap este Molotov-koktélos gyújtogatás történt az érdi ingatlan területén, a rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz.

Hírdetés

Az érdi házfoglalás nem egyedüli eset, hanem egy általános jelenség állatorvosi lova, az országban számtalan hasonló történetről tudni. Nézetem szerint eleve nem feltétlenül életszerűen, logikusan, normálisan gondolkodik az, aki az eredeti lakók nyilvánvaló akarata ellenére egy mások által lakott ingatlanba beköltözik.

Éppen ezért van szükség olyan törvényjavaslatra, amely alapján kártalanítani lehetne azokat, akiket az államapparátus nem tud megvédelmezni, mert az állami szervek képtelenek tisztességesen teljesíteni a feladataikat. Hiszen a károsultaknak az elhúzódó bírósági procedúrák alatt például albérletben kell élniük, az ingatlanjaikat lelakják, az ez idő alatt kiállított közüzemi számlák rendezése sem átlátható, és felvetődik az ügyben eljáró hatóságok és a jogászok felelőssége is.

A problémát megoldó komplex törvényjavaslat-csomag előkészítése során Staudt Gábor képviselőtársammal egyeztetek majd, és meglátogatom az elhíresült érdi házat is. Beszélni kívánok a jogos tulajdonossal és a házfoglalókkal is, az egyeztetések eredményeiről pedig beszámolok majd a sajtónak.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »