Érdemi vallomást tett a Viking kapitánya – megszólalt az ügyvéd

Érdemi vallomást tett a Viking kapitánya – megszólalt az ügyvéd

Eddig kétszer hallgatta ki a rendőrség az ukrán férfit.

„Érdemi vallomást tett tanúként, amely nyilatkozatát gyanúsítottként is fenntartotta. Vitatja a felelősségét és azt mondja, hogy nem érzi magát hibásnak a történtekért” – mondta a 24.hu-nak a Viking Sigyn ukrán kapitányának ügyvédje, Tóth M. Gábor.

Jurij C. a 15 millió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, miután a másodfokú végzés helyben hagyta a döntést. A kapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, illetve nem hagyhatja el Budapestet, a nyomozóhatóságnál pedig hetente kétszer személyesen kell jelentkeznie.

Hírdetés

Időközben cáfolta a BRFK azt a lapértesülést, hogy cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak a hajóbaleset ügyében.”A BRFK a nyomozás során a baleset összes körülményét vizsgálja, azonban a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a nyomozás jelenleg egy bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt van folyamatban, a kapitánnyal más gyanúsítást a BRFK nem közölt” – írták a police.hu oldalon.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze hét utast sikerült kimenteni. Három áldozatot még mindig keresnek. A keresésben az összes bevethető keresőhajó részt vesz.

A tragédiával kapcsolatos valamennyi hírünk ITT olvasható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »