Érdembeli tárgyalás következik június 25-én (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Érdembeli tárgyalás következik június 25-én (A  román  állam  az  ozsdolai  közbirtokosság  ellen)

A kézdivásárhelyi bíróságon kedden került sor a román állam által az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen 2019-ben indított alapfokú per 25. tárgyalására. A tárgyalás negyedórát tartott, és előrehaladás is történt. Emilia Adriana Stănculescu bírónő a következő időpontot 2024. június 25-én 14 órára tűzte ki, amikor az ügyben érdemi tárgyalásra is sor kerül.

A tárgyaláson jelen volt dr. Laczkó-Dávid Géza és Székely János, az alperes két védőügyvédje, a felperest a megyei pénzügyi igazgatóság két jogtanácsosa képviselte, az állami erdészet jogtanácsosa nem volt jelen, de beadványát hétfőn iktatták a bíróságon, holott erre az előző tárgyaláson tíz napot tűztek ki.

Hírdetés

Ugyanakkor a tárgyaló­teremben ott volt Pál István, a közbirtokosság leköszönt elnöke, Lukács Attila közbirtokossági tag, Brânduș-Dendyuk Szilveszter, a helyi földosztó bizottság tagja. Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát Percze László konzul képviselte.

Az ülésvezető elnök közölte: Alexandru Țifrea bírósági topográfus szakértő illetékét az általa kért 11 000 lejről 6000 lejre csökkentették. A döntés értelmében május 8-án a bíróság vagy elfogadja, vagy elutasítja a felperes által előterjesztett kifogásokat. Az alperes két ügyvédje azt kérte az ülésvezető bírótól, hogy utasítsa el a felperes kifogásait, mivel túllépték a megadott határidőt és semmi közük a tárgyalás fő kérdéséhez. Az érdembeli tárgyalást június 25-ére tűzték ki. Amennyiben alapfokú ítélet születik, a felperes vagy az alperes fellebbezése nyomán a per a megyei törvényszékre kerül, ahol legtöbb két-három tárgyalás után születhet végső döntés az ügyben. Értesüléseik szerint a román állam a megyei pénzügyi igazgatóságon keresztül a papolci közbirtokosság ellen is hasonló pert készül indítani.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »