Erdélyben lehet a Föld megmentésének kulcsa?

Károly brit herceg szerint az emberek kihasználták a természetet, ám nem adtak cserébe semmit.

A 65 éves brit trónörökös erdélyi birtokáról adott interjút a BBC Radio négyes csatornáján futó mezőgazdasági műsornak. Szerinte Erdélyben – ahol azt követően vásárolt területeket, hogy húsz éve elbűvölte a táj – fenntartható módon művelik meg a földeket.

Hírdetés

Károly herceg úgy véli, hogy gazdasági értéket kell tulajdonítani mindennek, amit a természet adott nekünk, ebből a szempontból az emberiség csak elvett a természettől és nem adott cserébe semmit. „Úgy hisszük, hogy nincs közünk a természethez, mintha más dimenzióban lenne – idézi a Daily Mirror Károly herceg úgy hiszi, Erdélyben van a bolygó megmentésének kulcsa című cikke a trónörököst, aki szeretné, ha unokái is élvezhetnék a környezetet.

Elmondása szerint Erdélyben kézi kaszával dolgoznak, csak egy-két tehenet tartanak portánként, és lovas kocsikat használnak. Úgy véli, hogy ezek az „ősi életformák” fenntartandók, míg a gépesített nagybirtokok nem. Károly herceg saját bevallása szerint még nem tett eleget a természet megóvásáért, ezért is épített ki mintagazdaságokat Angliában és Erdélyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »