Erdély madártávlatból – egy videó annak, aki lélegzetelállító gyönyörűségre vágyik

Erdély madártávlatból – egy videó annak, aki lélegzetelállító gyönyörűségre vágyik

Valószínűleg sok turisztikai videó készült már Erdélyről, sokan igyekeztek megmutatni a régió szépségeit, de valószínűleg ahhoz fogható, mint amilyet a gyergyószentmiklósi származású Ruczuj Szabolcs készített, nem sok van. A jelenleg Londonban élő filmes azokat a dolgokat gyúrta össze a My Run Across Transylvania című filmjében, amiket a legjobban szeret: a kalandot, a futást, a filmezést, és azt a helyet, ahonnan származik, és ahol otthon érzi magát.

Ennek eredménye egy szemet gyönyörködtető drónfelvételekből álló munka, mely készítője szerint abban különbözik a többi hasonlóan látványos felvételtől, hogy ez egyben személyes utazás is. Elmondása szerint fontosnak tartja az ilyen videóknál az emberi jelenlétet, mert így tudjuk értékelni a természet nagyságát, összevetve az ember törpeségével.

A Transindex megekerésére Ruczuj elmondta, hogy több mint egy évvel ezelőtt támadt az az ötlete, hogy végigfutja Erdély leglátványosabb turisztikai látványosságait, amit drónnal rögzítenek, és filmet készítenek belőle. Végül 10 hónap tervezgetés és szervezés, egy hónap erdélyi forgatás és 2-3 hét utómunka után elkészült a film, amelynek a bemutatója szeptember 26-án volt Londonban, azóta már Sydney-ben is vetítették a munkát. A film elkészítésében operatőrként a gyergyószentmiklósi Bakó András működött közre. A hangmérnöki feladatokat a skót Ben Corner-Barber végezte, míg a londoni székhelyű Shorefront Films segítette az utómunkát. A finn Mikko Makela volt a vágója. A november elején Facebookon megosztott filmet eddig mintegy 26 ezren nézték meg.

Hírdetés

(Mondanunk sem kell: csak teljes képernyőn érdemes megtekinteni.)

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fszabolcs.ruczuj%2Fvideos%2F10210357347824104%2F&width=480&show_text=false&height=269&appId

YouTube-on:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »