Érdektlenségbe fulladt a Vona Gábor elleni tüntetés

Évadnyitót tart a Jobbik ma délután Budapesten a dél-budai Sport11 Sport- Szabadidő- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen évértékelő beszédet mond Vona Gábor pártelnök, de előtte néhány tucat volt gárdista tüntet a politikus és az általa néppártosodásnak nevezett irányvonal ellen. A Visszavesszük Vona Gábor gárdamellényét elnevezésű tüntetés Facebook-oldalán fekete kabátot és nadrágot, valamint gárdasapkát írtak elő a szervezők. A többi szimpatizánst is arra kérték, ha lehet, akkor fekete baseball sapkában jelenjenek meg.

A helyszínen néhány tucat, az Új Magyar Gárda zászlaja alatt gyülekező, magát gárdistának tartó ember gyűlt össze a Jobbik hagyományos évadnyitójára, hogy Vona Gábortól szimbolikusan visszavegyék a gárdamellény, ezzel jelezve, hogy megvonják tőle támogatásukat. Silip Norbert, a szerveződés vezetője, ezt azzal indokolta, hogy a Jobbik szerinte rossz irányba tart, leszalámizzák a radikálisokat, ők pedig annak idején nem ezért támogatták a pártelnököt.

Az összegyűlt gárdisták először megkerülték az évadnyitónak helyt adó rendezvényközpontot, majd egy közeli füves területen sorakoztak fel. Molinót feszítettek ki azzal a felirattal Vona! Elárultátok a nemzeti radikalizmust! Egy másik transzparensem pedig Radikális kiscicát! felirat virított, egy a pártelnököt macskával ábrázoló kép mellett. A tüntetők terve az volt, hogy egy négyfős delegáció bemegy a Jobbik rendezvényére, ott átadják petíciójukat, és visszakérik a mellényt. Az épület elé Dudás Róbert, a Jobbik regionális igazgatója jött ki, átvette a papírt, és jelezte, hogy eljuttatja a papírt Vona Gábornak. Silip Norbert arra is felszólított mindenkit, hogy tartózkodjanak az obszcén bekiabálásoktól, illetve ne kövessenek el jogsértést.

Hírdetés

A 15.30-kor kezdődő, sajtónyilvános pártelnöki felszólalás mellett zártkörű rendezvényre mintegy kétezer vendéget, köztük országgyűlési és EP-képviselőket, diplomatákat, párttagokat, várnak. A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta minden év januárjában évadnyitót tart, ezeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő esztendő feladatairól. Az ellenzéki pártelnök tavalyi beszédében a gyakorlati kormányzás megkezdését sürgette bizonyos területeken, a társadalom megosztottsága ellen pedig hidak építésére szólította fel a résztvevőket.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »