Érdektelenségbe fulladt a budapesti zsidó olimpia megnyitója

Érdektelenségbe fulladt a budapesti zsidó olimpia megnyitója

Érdektelenségbe fulladt Magyarország “legnagyobb multikulturális sportrendezvényének” hivatalos megnyitója.

Pedig a 42 ország 3000 résztvevőjének szervezett eseményre a hazai és a nemzetközi zsidóság számos prominense mellett kormánytagok tucatjai, sőt Magyarország köztársasági elnöke is hivatalos volt.

A megnyitóünnepségre a versenyzők még koraeste a Ludovika Campusnál gyülekeztek. A szervezők itt alakították ki a játékok központi helyszínét, ahol esténként kulturális programokkal várnak mindenkit. A közös vacsora után innen szállították a résztvevőket rendőri felvezetéssel az MTK stadionjához, ahol az olimpiákra jellemző országonkénti bevonulással folytatódott az esemény.

Németország háromszáz fős delegációja — amelynek egyik díszvendége Dárdai Pál, a magyar válogatott volt játékosa és szövetségi kapitánya, korábbi Hertha Berlin játékos — közvetlenül a stadionbalépés előtt az izraeli himnusszal hangolt az eseményre.

A szép szavak és a tüzes, zsidó öntudattól dagadó nemzetközi (például Ronald S. Lauder) és magyar szónokok üzenetei mellett is sajnos ki kell mondani a kellemetlen igazságot: az MTK stadionjában kedd este rendezett 15. Európai Maccabi Játékok megnyitója botrányosra sikeredett.

Hírdetés

Hiába a közel 70 fellépő – köztük népszerű hazai szórakoztatóipari előadók -, világhírű olimpikonok bevonása, az esemény legfontosabb szimbolikus eseményének, a játékok lángjának fellobbantásán már alig lézengett néhány száz ember a stadionban.

Addigra ugyanis már a közel három órás programot kevésbé élvező delegációk tagjai szinte teljesen kiszivárogtak a stadionból. A parkolóban komoly harcokat folytattak egymással azért, hogy mihamarabb megkaphassák azokat a buszokat, amelyek idővel visszaszállították őket a szállodáikba.

Érdekes módon — az apró svéd csapattól eltekintve — a 250 fős magyar delegáció volt az egyetlen, amelyik utolsóként hagyta el a pályát, már csak ők láthatták, ahogy Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász és Polgár Judit sakkozó közösen lobbantják fel az olimpiai lángra emlékeztető Maccabi-fáklyát.

Ahogy aztán a magyarok is elindultak a buszaik után, a színpad mellett készülő utolsó produkció táncosai kérlelték őket, hogy maradjanak még egy kicsit, hogy legalább ne a teljesen üres lelátók előtt kelljen előadniuk műsorszámukat.

(Neokonh nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »