Érdeklődés hiányában leállhat az oltás a pozsonyi stadion oltóközpontjában

Érdeklődés hiányában leállhat az oltás a pozsonyi stadion oltóközpontjában

A Pozsonyi kerület tájékoztatása szerint az aktuális szituációnak megfelelően, „rugalmasan” alakítják majd oltási programjukat. Ez azt jelenti, amennyiben nem lesz elég érdeklődő, augusztus hetedikétől bezárják a pozsonyi nemzeti stadionban kialakított oltóközpontot, ahol mind ez idáig negyedmillió ember kapott vakcinát.

A megye sajtóosztálya ugyanakkor kiemelte, az érdeklődés fokozódása esetén arra is van kapacitásuk, hogy növeljék az oltóközpontok és oltóhelyek számát. Jelen állás szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy hetedike után megszüntetik a stadionban működő központot és „terepen” oltanak majd tovább. Tájékoztatásuk szerint a lakosság két csoportjára külön fókuszálnának majd.

Hírdetés

Szeretnék megszólítani a 32 év alatti, még be nem oltott fiatalokat, illetve azon települések lakosságát, ahol az oltottság nem éri el a 40%-ot.

A stadionban működő oltóközpont korábban a hét hat napján várta az érdeklődőket, az utóbbi hetekben azonban már csak két nap működött. Ezzel együtt voltak kiugró napok, nyilatkozta a TASR-nek Michal Feik, a megye sajtóosztályának igazgatója, most vasárnap például mintegy ezer, előre nem regisztrált ember érkezett oltásra- „Mindannyiukat sikerült beoltani, hosszabb várakoztatás nélkül” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy tapasztalataik alapján az előre lefoglalt időpont és a sok várakozás rengeteg embert visszatart. A megye ezért azt szorgalmazza, ősztől se tegyék újra kötelezővé az előzetes, időpontra történő regisztrációt. 

Aki még nem oltatta be magát és nem is regisztrált, annak csütörtökön kettő és nyolc óra között érdemes felkeresnie a nemzeti stadiont – tájékoztatott a megye sajtószolgálata, regisztráció nélkül, minimális sorbanállásal megkaphatja a Pfizer- vakcinát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »